Deprem uzmanı Naci Görür "Sorgun fayı henüz kırılmadı" dedi bu kez Adana için uyarı verdi!

Prof.Dr. Naci Görür; Kahramanmaraş depremine sebep olan Sürgü fayının kırıldığını fakat Sorgun fayının henüz kırılmadığını söyledi. Bu durum Adana için önemli bir gelişmeydi. İşte detaylar…

Deprem uzmanı Profesör Doktor Naci Görür Twitter hesabı üzerinden yeni bir uyarıda bulundu. Kahramanmaraş depremi sonrası gözleri İstanbul'a çeviren Naci Görür bu kez rotayı Adana'ya döndürdü.

Deprem uzmanı Naci Görür Kahramanmaraş depremini daha önceden bilmişti. “Büyük bir deprem bekliyorum” diyerek uyarmıştı. Bu kez hedefte farklı bir il vardı. Naci Görür kişisel sosyal medya hesabı üzerinden 7,5 şiddetinde derinden sarsan Kahramanmaraş depremi sonrası Sürgü fayının kırıldığını ifade etti. Fakat henüz Sorgun fayı kırılmamıştı.

“ADANA HEP SORULUYOR!”

Naci Görür sözlerine: “Arkadaşlar Adana hep soruluyor” diye başlayıp o önemli açıklamayı yeniden vurguladı:

“Adana hep soruluyor herkes aynı şeyi tekrar tekrar soruyor. Kaygınızı anlamaktayım. Fakat mümkün olduğunca sizlere yararlı olacak doğru bilgilerle yönlendirme yapmak istiyorum” dedi ve ekledi:

“ÖNCEDEN UYARDIK!”

“Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,5'luk deprem sonrası sürgü fayı kırıldı. Fakat onun Batı ve Güneybatısında bulunan Sorgun fayı var. Burası kırılmadı. Bu fay Adana havzasına bağlanarak devam ediyor. Maraş, Yumurtalık, Osmaniye ve Ceyhan yörelerinde, DAF ve onun uzantıları var. Bu uzantılar Maraş ve Gaziantep bölgesi'nde yaşanan depreme stres transferi etmiş olabilir, dedik ve yönetimleri de uyardık amacımız doğru şeyleri yapmak.”

ADANA BÖLGESİNİ İŞARET EDİYOR!

Deprem uzmanı Naci Görür "Sorgun fayı henüz kırılmadı" dedi bu kez Adana için uyarı verdi!

Deprem uzmanının sözlerinde Maraş ve Gaziantep depremlerini tetikleyen Sürgü fayının kırıldığı fakat bir kolu Adana'ya uzanan Sorgun fayının henüz kırılmadığı yer alıyordu. Bu ileri dönemde Sorgun fayının Kahramanmaraş depreminde olduğu gibi Sürgün fayınındaki kırılmaya benzer bir etkiyle karşılaşılabileceğini gösteriyor. Direkt bağlantısı olmasa da hafzada yayılan kolları Adana bölgesini işaret ediyor.

“BİLİM NE DERSE O!”

Uzman isim açıklamayı yaptıktan sonra şunu da ekledi:

“Bilim durum neyse onu söylüyor. İstemediğimizi ve hoşumuza gideni değil. Lütfen insanları suçlayıcı olmayalım. Söylemedikleri şeyi söylemiş gibi de göstermeyelim. Bu işi siyasileştirmeyelim. Hep beraber deprem konusunda insanlarımıza ve yöneticilerimize destek olalım, sevgiyle” dedi.

Deprem uzmanı Naci Görür "Sorgun fayı henüz kırılmadı" dedi bu kez Adana için uyarı verdi! ile ilgili etiketler deprem Fay Adana Naci Görür
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.