Deprem uzmanı Naci Görür bu ay olacak olan güneş tutulmasına dikkat çekti! Aynısı 17 Ağustos depreminde olmuştu

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, güneş tutulmalarını depremlere olan etkisine dikkat çekerek "Bu ay güneş tutulması olacak. 17 Ağustos 1999 depreminden önce de olmuştu. Endişeliyiz” açıklamasını yaptı. İşte detaylar…

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, twitter hesabı üzerinden bir takipcisinin Büyük depremler ile güneş tutulmaları arasında bir bağ olup olmadığı sorusuna cevap vererek 17 Ağustos depremine dikkat çekti. İşte o açıklama:

Görür, "Kimi takipçilerim soruyor. "Bu ay güneş tutulması olacak. 17 Ağustos 1999 depreminden önce de olmuştu. Endişeliyiz hocam ya tekrar olursa?" diyorlar. Ay, Dünya ile Güneş arasına girdiğinde bu olay gerçekleşir. Bu olay sırasında üç gezegen de aynı sırada olduğu için Dünya üzerine daha fazla çekim uygularlar. Bu çekim hem hidrosferde hem de litosferde kabarmalara neden olur. Kimi zaman litosferdeki kabarma 25-30 cm varabilir. Normalde bu çekim kuvveti büyük depremlere neden olmaz. Ancak kimi yerlerdeki faylar aşırı stres biriktirmiş ve deprem üretmeye zaten hazır hale gelmiş ise o faylar üzerinde depreme neden olabilir. Yani bardağı taşıran son damla rolü oynayabilir" dedi.

Deprem uzmanı Naci Görür bu ay olacak olan güneş tutulmasına dikkat çekti! Aynısı 17 Ağustos depreminde olmuştu

 

Deprem uzmanı Naci Görür bu ay olacak olan güneş tutulmasına dikkat çekti! Aynısı 17 Ağustos depreminde olmuştu ile ilgili etiketler 17 Ağustos Depremi Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür güneş tutulmaları büyük istanbul depremi
GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti.