Deprem sonrası koruyucu aile olmak için tüm Türkiye sıraya girdi! İşte şartlar

Deprem sonrası refakatsiz olduğu tespit edilen bebekler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, harekete geçti. Bakanlıktan yapılan açıklamada koruyucu aile vurgusu dikkat çekti. İşte koruyu aile olma detayları…

Tüm Türkiye’yi derinden sarsan deprem felaketinin ardından ortaya depremin enkaz bebekleri çıktı. Deprem sonrası kurtarılan ya da alanda bulunan ve refakatçisi olmadığı tespit edilen bebeklerin kimlik tespiti ve korunması için harekete geçen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, koruyucu aile sistemini devreye soktu. İsimleri tespit edilemeyen bebeklere ‘Enkaz Bebek’ adını veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan koruyucu aile olmak isteyenler için ise bir açıklama geldi.

Koruyucu aile olmak için e-Devlet Kapısı üzerinden binlerce vatandaş başvuruda bulundu. Sadece uygun olan ailelerin koruyucu aile olabileceği deprem sonrası süreç için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bir açıklama gerçekleştirdi. Açıklamada mevcut koruyucu ailelerin devreye alındığını bildiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, aynı zamanda yeni koruyucu olmak isteyen aileler için de bir yol gösterdi.

STANDART PROSEDÜR İŞLEYECEK

Deprem sonrası koruyucu aile olmak için tüm Türkiye sıraya girdi! İşte şartlar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bildirdiğine koruyucu aile olmak isteyenler ya da depremzede bebekleri evlat edinmek için başvuruda bulunmak isteyenlere standart prosedür uygulanacak. Koruyucu aile olma şartlarını taşıyan kişiler, uygun görülmesi halinde bakanlıkça gerekli kontrollere tabi tutulacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın şu an için mevcut koruyucu aileleri ile hizmet verdiğini bildiren açıklamada ise, şu ifadeler yer aldı:

“Deprem nedeniyle çocuklarımıza koruyucu aile olmak isteyen vatandaşlarımız için aşağıdaki duyurunun yapılması gereği duyulmuştur. Aile ve yakınlarına ulaşamayan çocuklarımız ilk olarak Bakanlığımıza bağlı kuruluşlarımıza alınmakta, güvenli şekilde bakımları sağlanmaya ve ailelerine ulaşma çalışmaları yapılmaktadır. Deprem bölgesinde korunma ve bakım ihtiyacı tespit edilen çocukların durumları meslek elemanlarımız tarafından titizlikle değerlendirilmekte, sırada bulunan ve mevcut koruyucu ailelerimizin yanlarına yerleştirme işlemleri sürdürülmektedir.”

KURALLARA UYANLAR BAŞVURABİLECEK

Öte yandan yeni başvuru için e-Devlet’e işaret eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, başvuruları değerlendirecek. Evlat edinme ya da koruyucu aile olmanın pek çok şartı varken, bunların temeli olan beş yılı aşkın süredir evli olma ve 30 yaşını aşmış olma şartı yine gözetilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bu konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamada ise, şu ifadeler kullanıldı:

“Yeni başvuruda bulunacak koruyucu aile adaylarımız E-Devlet üzerinden veya deprem bölgesinin dışında ikamet ettikleri ilin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerimize şahsen başvurabilirler. Vatandaşlarımıza, çocuklarımız için koruyucu aile olma talepleri konusunda göstermiş oldukları hassasiyet nedeniyle teşekkür ederiz.”

Deprem sonrası koruyucu aile olmak için tüm Türkiye sıraya girdi! İşte şartlar ile ilgili etiketler Koruyucu Aile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı deprem