Deprem sonrası korku saçmıştı; uyuz evde tedavi edilebiliyor!

Deprem sonrası görülme olasılığı yüksek olan salgın hastalılara ilişkin uzmanlardan sık sık uyarılar gelmeye başladı. O hastalıklardan biri olan uyuzun tedavisi ise, evde bile yapılabiliyor.

Yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki büyük depremin ardından yaklaşık 13,5 milyon vatandaş, sokakta yaşamaya başladı. Bölgeden yavaş yavaş tahliye çalışmaları başlamışken; evlerini ve yaşadıkları noktaları terk etmek istemeyen vatandaşlar, başka bir risk ile karşı karşıya kalmaya başladı. Henüz duş gibi sorunların çözüme kavuşmadığı deprem bölgelerinde bulaşıcı hastalık riski her geçen an artmaya başladı.

Uzmanlar, sık sık bölgeden çöplerin alınması; sahra tuvaletleri ve duşlarının kurulması yönünde uyarılarda bulunurken, gerek bölgenin büyüklüğü gerekse bölgede yaşayan kişilerin çokluğu çalışmaların daha ağır ilerlemesine neden olmaya başladı. Bu da salgın hastalık riskini tahmin edilenden daha fazla artırdı. Elbette uyuz bu hastalıklar arasında ilk sıralarda geldiği için uzmanlardan uyarılar gecikmedi.

UYUZ, EN HIZLI BULAŞAN HASTALIKLARDAN BİRİSİ

Bölgede en hızlı buluşabilecek olan hastalıklardan biri olan uyuz, toplu yaşamda son derece risk faktörünü bir arada bulabiliyor. Uyuza neden olan akar, temizlik şartları sağlandığında hemen kaybolabileceği gibi aynı zamanda 2 aya kadar da devam edebiliyor. Çeşitli belirtiler ile ortaya çıkan uyuz hastalığının tedavisini evde yapmak ise, uzmanlara göre son derece mümkün.

Hızlı bir şekilde yayılmaması nedeniyle bulaşıcı hastalıların en tehlikelilerinden biri olan uyuz, ciddi bir sağlık probleminin olmasının yanı sıra ortaya çıkardığı kaşıntı ve döküntüler nedeniyle de yaşam kalitesini kötüleştiriyor. Bu nedenle uyuza yakalanan kişinin tarak, havlu ya da kıyafetleri gibi kişisel eşyalarını kullanmamak gerekiyor. Ayrıca uzmanlar, uyuzun cinsel yolla buluşabileceğini de hatırlatıyor.

UYUZDAN KORUNMAK İÇİN SİRKE KULLANILABİLİR

Deprem sonrası korku saçmıştı; uyuz evde tedavi edilebiliyor!

Asidik bir yapısı bulunan ve yapımı gereği antiseptik özelliği olan sirke, özellikle de beyaz sirke hem uyuzdan korunmakta hem de uyuzdan kurtulmakta son derece etkili oluyor. Uyuzun tedavisinde de sıkça kullanılan sirke, ciltteki uyuz parazitleri öldürme konusunda oldukça etkili.

Mutlaka bir uzmana görünmenin şart olduğu uyuz hastalığında sirke ile tedaviyi desteklemek için, pamuğa dökülen sirkenin vücuda sürülmesi gerekiyor. 5 dakika kadar bekleyen sirke, sonrasında yıkanıyor. Yine kişinin kullandığı kişisel eşyaları da sirkeye batırdıktan sonra yıkamak ve kullanmaya devam etmek gerekiyor.

Deprem sonrası korku saçmıştı; uyuz evde tedavi edilebiliyor! ile ilgili etiketler deprem hastalık
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.