Deprem sonrası İlber Ortaylı paylaştı: “Herkesin millete olan borcunu ödemesi gerekiyor”

Kahramanmaraş merkez üssü olan depremin yarattığı hasar, tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Peş peşe yardım çağrısında bulunan ünlü yüzler arasına dahil olan Prof. Dr. İlber Ortaylı, şirketlere seslendi. İşte o paylaşım…

İlk olarak saat 04.17’de merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olarak gerçekleşen deprem, ardından saat 13.24’te Kahramanmaraş Elbistan merkez üssü olacak şekilde yaşandı. İlk depremin büyüklüğü 7.7 iken; ikinci depremin büyüklüğü 7.6 olarak kayda geçti. 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen deprem sonrasında ilk 48 saati geride bırakan Türkiye’de pek çok ünlü isim de takipçi kitlesini harekete geçirmek için yardım çağrısında bulundu. 10 il ve 13,5 milyon vatandaşı etkileyen deprem için ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı’dan da bir paylaşım geldi.

Gerek depremin etki alanının çok geniş olması gerekse kötü hava şartları nedeniyle deprem bölgesine iş makineleri ile profesyonel arama kurtarma ekiplerinin ulaşımı biraz sürdü. Bu nedenle bir çağrı gerçekleştiren Prof. Dr. İlber Ortaylı, enkazların kaldırılması ve hayatta kalan vatandaşların biran evvel sevdiklerine kavuşturabilmesi için büyük şirketlere seslendi. İşte İlber Ortaylı’nın paylaşımı…

İLBER ORTAYLI, YARDIM İSTEDİ

Meydana gelen deprem sonrasında yardım çağrısında bulunan pek çok ünlü ismin arasına dahil olan Prof. Dr. İlber Ortaylı, sosyal medya hesabından bir açıklama gerçekleştirdi. Gerçekleştirdiği paylaşımda video ile çağrıda bulunan İlber Ortaylı, paylaştığı videonun altına bir de not düştü. Ortaylı’nın videosunun altında şu not yer aldı:

“Millete olan borcunuzu ödeme zamanı. Başta inşaat şirketleri olmak üzere tekstil firmaları, ilaç firmaları, büyük marketler, jeneratör firmaları, gıda ve içecek şirketleri acilen tüm imkanlarıyla seferber olmalı. Gün bugün.”

VİDEO İLE AÇIK ÇAĞRIDA BULUNDU

Deprem sonrası İlber Ortaylı paylaştı: “Herkesin millete olan borcunu ödemesi gerekiyor”

Yayınladığı videoda büyük inşaat şirketlerine açık çağrıda bulunan Prof. Dr. İlber Ortaylı, “Hiç şüphesiz ki kendilerinden en çok vazife beklenen büyük inşaat şirketleridir. Türkiye inşaat sektörünün kalkınması için çok gayret etti. Bütün zenginliğimiz en çok orada toplanıyor. Şimdi herkesin millete olan borcunu ödemesi gerekiyor” ifadelerini kullandığı bir açıklama gerçekleştirdi. Ardından şirketlere seslenmeye devam eden İlber Ortaylı, video yoluyla kamuoyu ile paylaştığı açıklamayı şu şekilde noktaladı:

“Bazı şirketlerimiz faaliyete geçtiler ama bizce sayıları az bütün imkanlarıyla icabında yurdun başka yerlerindeki inşaat faaliyetlerin tatil ederek kıymetli elemanlarını makine ve diğer teknik araçlarını bu bölgeye sevk etmeliler. Herhalde onlar yardım gruplarının, sivil teşkilatların veya yabancı şirketlerden ve kurtarma ekiplerinden daha fazla coğrafyayı ve memleketi tanıyorlar. Ulaşma şartları daha fazla olmalı. Bunun için ilk olarak oradan destek bekliyoruz. Hepinizin Allah yardımcısı olsun.”

Deprem sonrası İlber Ortaylı paylaştı: “Herkesin millete olan borcunu ödemesi gerekiyor” ile ilgili etiketler deprem İlber Ortaylı Sosyal Medya
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.