Deprem sonrası hemen harekete geçti; Bankalar Birliği borçları erteledi! İşte detaylar

Depremden etkilenen illerde yaşayan vatandaşların yeniden yaşama adapte olabilmesi için harekete geçen kamu kurum ve kuruluşlarından biri olan Türkiye Bankalar Birliği’nden banka borçlarına ilişkin karar geldi.

Türkiye başta olmak üzere tüm dünyanın arama e kurtarma çalışmalarını yakından takip ettiği Kahramanmaraş depreminde ilk 24 saat geride kaldı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) profesyonel ve gönüllü ekipleri çalışmaları sürdürürken; tüm kamu kurum ve kuruluşları da yetkileri doğrultusunda deprem bölgesindeki vatandaşların hayatını kolaylaştıracak kararlar almaya başladı. Son karar ise, Türkiye Bankalar Birliği’nden (TBB) geldi.

Oldukça acı bir bilançonun ortaya çıktığı Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkez üssü depremleri, doğrudan 10 ili etkiledi. Yaklaşık 13,5 milyon vatandaşın hayatını etkileyen deprem sonrası kamu kurum ve kuruluşlarından vatandaşları ilgilendiren kararlar da peş peşe gelmeye başladı. Aldığı kararı duyuran TBB, bölge halkının banka borçlarına öteleme getirileceğini duyurdu.

TBB’DEN BORÇ ERTELEME KARARI

Deprem sonrası hemen harekete geçti; Bankalar Birliği borçları erteledi! İşte detaylar

Depremin etkili olduğu bölgelerde yaratacağı ekonomik problemleri öngören TBB, bölgede yaşayan vatandaşların borçlarının 6 ay ötelenmesine ilişkin hamlesini gerçekleştirdi. Bu kapsamda bankalara tavsiye niteliğinde aldığı kararları bildiren TBB, öteleme süresini 6 ay olarak belirlediği kararlarında şu ifadeleri kullandı:

“Depremin bölge ekonomisinde yol açtığı olumsuz etkilere maruz kalan, ödeme güçleri olumsuz etkilenen banka müşterilerinin, talepleri halinde, bankalara olan vadesi gelmiş veya 6 ay içinde vadesi gelecek borçlarının vadesinin bugünden itibaren 6 ay sonraya kadar ötelenmesine, borçların ödenmesinde ve/veya kendilerine finansman olanakları sağlanmasında, müşteri özelinde değerlendirilmek üzere gerekli ek kolaylıkların sağlanması hususlarında üyelere tavsiyede bulunulmasına (karar verilmiştir).”

MÜCBİR HALLER DİKKATA ALINDI

Öte yandan açıklamasının devamında mücbir hallerin dikkate alındığını bildiren TBB, açıklamasında; “Mücbir halin yaşandığı mahalde ikametgahı/işyeri adresi veya şubede hesabı bulunan müşterilerin kredi risk, kredi ödeme, senet ve çek işlemlerine ilişkin bildirimlerinin” yapılmasına ilişkin karar da alındığının altını çizdi. TBB’nin açıklamasının devamında ise şu ifadeler yer aldı:

“Risk Merkezi mücbir hal düzenlemesi çerçevesinde yapılması hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi için Risk Merkezi Üyelerinin bilgilendirilmesine, felaketten etkilendiklerini, düzenlemelere uygun olarak belgeleyen banka müşterilerinin taleplerini bankalara iletmeleri hususunda kamuoyuna bilgi verilmesine karar verildi.”

Deprem sonrası hemen harekete geçti; Bankalar Birliği borçları erteledi! İşte detaylar ile ilgili etiketler Bankalar Birliği TBB borç deprem
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.