Deprem sonrası AÖF tarihleri duyuruldu! İşte kayıt takvimi

Depremin ardından tüm üniversitelerde uzaktan eğitim kararı alınmışken; halihazırda eğitim sisteminin uzaktan olan açıköğretimlerde durumun ne olduğu merak konusu haline geldi. İşte Güncel AÖF kayıt tarihleri…

Türkiye’nin gördüğü en acı felaketlerden birisi olan, 6 Şubat 2023 tarihinde 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde gerçekleşen depremler, sadece 9 saat aralıkla Kahramanmaraş’ı buldu. İlk olarak Pazarcık ilçesinde gerçekleşen deprem, ardından Elbistan ilçesinde gerçekleşti. Yerin altına 7 metre kadar yakın olan fay hattı, depremden 10 ilin yıkım almasına neden oldu. Acı bilanço, her geçen an ağırlaşırken; deprem sonrası eğitim alanında önemli kararlar alındı.

Bilindiği üzere, Milli Eğitim Bakanlığı, deprem bölgelerinde eğitime mart ayına kadar, tüm Türkiye’de ise 20 Şubat 2023 tarihine kadar ara verme kararı almıştı. Devam eden ilk ve ortaöğretim kademedeki eğitim arası, üniversitelerde ise çevrimiçi eğitime dönüştü. Tüm üniversitelerin yurtları depremzedelere tahsis edilirken; bir açıklama da uzaktan eğitim sistemi olan Açıköğretim Fakültesi ya da kısa adıyla AÖF’ten geldi. Peki, açıköğretim kayıt yenileme ertelendi mi, ne zaman bitecek? İşte detaylar…

KAYIT YENİLEME TARİHLERİ UZATILDI

Deprem sonrası AÖF tarihleri duyuruldu! İşte kayıt takvimi

Kayıt yenileme tarihini 13 Şubat 2023 tarihi ile 24 Şubat 2023 tarihi arası olarak belirleyen AÖF, deprem sonrasında bölgede yaşayan vatandaşların mağdur olmaması adına bu tarihlerde uzatmaya gitti. AÖF, gerçekleştirdiği açıklamada yeni tarihi 13 Şubat 2023 ile 2 Mart 2023 tarihi aralığı olarak duyurdu. Kendi sitesi üzerinden işletme ve iktisat fakültelerine kayıtların bu tarihlerde alınacağını duyuran Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, deprem bölgeleriyle ilgili olarak da bir açıklama gerçekleştirdi.

ALINAN KAYIT ÜCRETİ KALDIRILDI

Deprem sonrası süreci kolaylaştırmak adına pek çok kamu kurum ve kuruluşu afet bölgesi ilan edilen 10 ile özel kararlar almıştı. Bir karar da AÖF’ten kaldı. Anadolu Üniversitesi AÖF, gerçekleştirdi açıklamada depremzedelere seslendi. İkinci dönem için herhangi bir kayıt ücreti talep etmeyen AÖF, gerçekleştirdiği açıklamada; “Depremden etkilenen 10 ilimizdeki Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerindeki depremzede öğrencilerimizden 2022-2023 Bahar Döneminde kayıt yenileme ücreti alınmayacaktır” ifadelerine yer verdi. Bu bölgedeki öğrenciler de 2 Mart 2023 tarihine kadar kayıtlarını yaptırabilecek.

Deprem sonrası AÖF tarihleri duyuruldu! İşte kayıt takvimi ile ilgili etiketler Anadolu Üniversitesi kayıt parası AÖF
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.