Deprem öngörüleri tutmayan Celal Şengör, Üşümezsoy'a saldırıyor! 12 Kasım Düzce Depremi için bir tek o uyarmıştı!

Sürekli olarak olası İstanbul depremiyle için "İstanbul’da 7 ve üstü deprem olmayacak." diyen Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'a sert ifadelerle saldıran Jeolog Celal Şengör, "Ona soru soran cahildir" ifadelerini kullanmıştı. Ancak Sevilay Yılman'ın yıllar önce Üşümezsoy ile ilgili yaşadığı anısını anlattığı yazıda, Üşümezsoy'un aslında kimsenin uyarmadığı 12 Kasım Düzce Depremi için uyarılar yaptığı görülüyor. Yılman yazısında, "Celal Şengör, Naci Görür de dahil kimse o faya dikkat çekmemişti" dedi.

Fatih Altaylı’nın Youtube üzerinden yaptığı ‘Teke Tek Bilim’ programının konuğu olan Şengör, Şener Üşümezsoy ile ilgili sert açıklamalarda bulundu.

Şengör'ün kullandığı “Şener Üşümezsoy’a depremi soran gazeteci cahildir. Onun depremle ilgili hakemli dergide çıkmış 1 tane makalesi var mı? Yok. Niye soruyorsun?” ifadeleri birçok kesimden tepki gördü.

Sevilay Yılman'ın 25.02.2023 tarihli "Üşümezsoy'un öngörüsünü Celal Şengör görememişti ama!" yazısı 12 Kasım Düzce Depremi ile ilgili o dönemde Şener Üşümezsoy'un yaptığı uyarıyı ve Celal Şengör gibi diğer bilim insanlarının bu konuda hiç konuşmadığını ortaya koyuyor.

"ASIL TEHLİKE DÜZCE, BOLU. ORAYI KONUŞSUNLAR"

Yılman yazdığı yazıda, 99 yılında yaşanan 12 Kasım Düzce depreminin öncesinde Üşümezsoy ile olan görüşmesini anlattı. Üşümezsoy'un o dönem "Bundan sonra Marmara’da onların dediği gibi büyük yani yıkıcı bir deprem olmaz. En fazla 6,5 olur. Asıl tehlike, asıl stresin biriktiği Düzce, Bolu. Orayı konuşsunlar. Ben orada yakın zamanda 7 üzeri bir sarsıntı bekliyorum!" ifadesini paylaştı.

Yılman aynı zamanda Celal Şengör ve Naci Görür de dahil o dönem Şener Üşümezsoy dışında o faya kimsenin dikkat çekmediğini de belirtti.

İşte o yazının önemli kısımları:

Sonunda dayanamayıp girdim araya ve “Hocam bunları artık hepimiz ezberledik… Ben birçok bilim insanı İstanbul’da 8 şiddetinde depremin olacağını söylerken sizin aksini nasıl iddia ettiğinizi merak ediyorum” dedim.

“Yok öyle bir deprem! Beklediğimiz yüzyıl depremi buydu. Bundan sonra Marmara’da onların dediği gibi büyük yani yıkıcı bir deprem olmaz. En fazla 6,5 olur. O da öyle denildiği gibi bir yıkıma neden olmaz! ” dedi ve hemen sonra şunu ekledi "Asıl tehlike, asıl stresin biriktiği Düzce, Bolu. Orayı konuşsunlar. Ben orada yakın zamanda 7 üzeri bir sarsıntı bekliyorum!"

Sonra da İstanbul tezini dayandırdığı verileri aktardı.

---------------

Ve 2 ay geçmeden 12 Kasım’da korkunç bir şekilde sallandı yine İstanbul.

Çok şükür yıkılmadık ve sonradan öğrendik ki sallanan Bolu/Düzce imiş..

7,2!

---------------

Aradım tekrar…

"Hocam, yoksa sen medyum musun, kahin misin? “ dedim…

Çünkü onun dışında hiç bir bilim insanı o faya dikkat çekmemişti.

Buna Celal Şengör, Naci Görür isimleri dahil.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Deprem öngörüleri tutmayan Celal Şengör, Üşümezsoy'a saldırıyor! 12 Kasım Düzce Depremi için bir tek o uyarmıştı! ile ilgili etiketler Sevilay Yılman Celal Şengör Şener Üşümezsoy
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.