Deprem kahinlerinin ipliği pazara çıktı!

Yer bilimci Prof. Dr. Cenk Yaltırak, deprem kahinlerinin ipliğini pazara çıkardı. Pıtırak gibi ortaya çıkan deprem kahinlerinin sırrını sosyal medyada hesabından paylaştığı bir dünya haritası ile ortaya döken Yaltırak, sözde deprem kahinlerine inananlara da "siz bizi takip etmeyin lütfen. Üfürükçüye inanan doktora gitmez." sözleri ile tepki gösterdi.

Deprem kahini lakaplı Frank Hoogerbeets ya da son zamanlarda ortaya çıkan Tayvanlı Dyson Lin gerçekten depremlerin olacağını önceden biliyorlar mı? İsabetli tahminlerinin altında ne yatıyor? Depremi iliklerimizde hissettiğimiz şu günlerde herkesin merak ettiği konulardan biri de bu. 

Yer bilimci Prof. Dr. Cenk Yaltırak bu sözde kahinlerin ipliğini sosyal medya hesabından paylaştığı bir harita ile pazara çıkardı. 

Yaltırak haritayı işaret ederek "Siz de depremi bilebilirsiniz. Haritadaki kırmızı noktalardan 10 yer seçin 1 ay bekleyin." dedi. 

Deprem kahinlerinin ipliği pazara çıktı!

Haritadaki kırmızı noktalar 100 yıl içinde deprem aktivitesi yaşanan bölgeleri gösteriyor. Yani aslında o bölgelerden 10 noktayı seçip burada deprem olacak dediğinizde bunu bilme ihtimaliniz hiç de uzak bir ihtimal değil.

 

Yaltırak, Dyson Lin'in son yaptığı "Silivri'de deprem olacak" paylaşımıyla ilgili de şunları söylüyor: "Palavracı Tahminci, Silivri'de deprem bekliyor. O bölgede son bir ayda 20 deprem olmuş. Bir ay içinde de olur. Üstelik Silivri'de deprem olamaz, orası faysız. Orta Marmara Sırtı'nda deprem zaten oluyor..."

Deprem kahinlerinin ipliği pazara çıktı! - Resim : 2

Ve sonra da bu tahminde bulunmanın aslında ne kadar kolay olduğunu şu örnekle açıklıyor Cenk Yaltırak, "barbaros bulvarında bir gün içinde toplu taşıma aracı geçme olasılığı ne ise dünyada deprem olasılığı o."

Deprem kahinlerinin ipliği pazara çıktı! - Resim : 3

Ve sözde kahin ve tahmincilerin asıl yaptığının ne olduğunu da şu sözlerle ortaya koyuyor: "Bunların çoğu çok küçük depremler. İlla adam yıkıcı depremi söylemiyor. Açıyor aktif zonları, sismik boşluklara bakıyor. Oralara deprem işaretliyor. Sonra ara ara aynı yeri söylüyor tutana kadar. Kimse 30 bin tahminin içinde tutan 10-20 depremin dışındaki kalan sallamaları sormuyor"

Deprem kahinlerinin ipliği pazara çıktı! - Resim : 4

Prof. Dr. Cenk Yaltırak bu açıklamaya rağmen halen sözde kahinlere inanmaya devam edenlere ise şu tavsiyede bulunuyor: "Siz bizi takip etmeyin lütfen. Üfürükçüye inanan doktora gitmez."

Deprem kahinlerinin ipliği pazara çıktı! - Resim : 5

Deprem kahinlerinin ipliği pazara çıktı! ile ilgili etiketler Silivri deprem Prof. Dr. Cenk Yaltırak dyson lin frank hoogerbeets deprem kahini
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.