Deprem kahininden İzmir iddiası

Kendisini deprem uzmanı olarak tanıtan, ancak sosyal medyada 'Deprem Kahini' olarak nitelenen Frank Hoogerbeets'ten çarpıcı bir iddia daha geldi. CNN Türk'e konuşan Hoogerbeets, İzmir depremi ile 'Mavi Ay' arasında ilişki kurarak "7 şiddetindeki depremleri pek görmüyoruz" dedi.

İzmir depremiyle ilgili günler öncesinden sosyal medyadan uyarılarda bulunan Hollandalı Frank Hoogerbeets CNN Türk'e açıklamalarda bulundu.

Hoogerbeets, dolunay ile depremler arasında ilişki olduğu iddiasını yineledi.

Daha önce Ekvador ve Endonezya'daki depremleri önceden tahmin ederek adını dünyaya duyuran ve 'Deprem Kahini' olarak isimlendirilen Frank Hoogerbeets İzmir depremine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hoogerbeets, Türkiye'yi yasa boğan ve onlarca kişinin ölümüne sebep olan depremle ilgili günler öncesinden paylaşımlarda bulunmuştu. Hoogerbeets dolunay ile depremler arasında ilişki olduğu konusunda ise ısrarcı.

Hoogerbeets iddiasına ilişkin şunları söyledi;

"Mavi ay gerçekten de önemli değil. Çünkü sadece 1 ay içinde iki dolunay anlamına geliyor. Ama dolunayın kendisi kritik olabilir. Bu anlamlı çünkü eğer gezegensel geometri dolunay döneminde kritik ise işte o zaman daha büyük sismik aktivite ortaya çıkabilir. Her ne kadar bu sefer kritik geometri 27'sinde, yani dolunaydan 4-5 gün önce ortaya çıkmış olsa da dolunay yine de kritik olabilir. Ben büyük sismik hareketliliğin olduğu kritik dönemleri elimden geldiğince açıklamaya çalışıyorum. 7 büyüklüğündeki depremleri çok sık görmüyoruz. Ama ben Türkiye'deki insanları önceden uyarmak için elimden geleni yapacağım"

Deprem kahininden İzmir iddiası ile ilgili etiketler deprem İzmir frank hoogerbeets mavi ay
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.