Deprem felaketinde son durum!

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir ile SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını canlı yayında yanıtladı...

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir ile SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt’un SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı canlı yayında, deprem felaketinin 3. gününde bölgedeki son durumun yansımaları, depremde yıkılan yönetmeliğe aykırı yapılan binalar tartışması, deprem bölgesinde seferber olan Mehmetçik için yapılan 'Askerler nerede?' tartışması, deprem bölgesindeki yağmacılık iddiaları, İskenderun Limanı'nda deprem sonrası çıkan yangındaki son durum ve Borsa İstanbul'un depremin üçüncü gününde kapanması değerlendirildi.

‘’HATAY’DA YIKILMAYAN BİNALARDA BİLE OTURMAK ARTIK MÜMKÜN DEĞİL’’

Metehan Demir, ‘’Tarifi olmayan korkunç bir acı. Art arda yaşanan depremler, depremin derinliği, hava şartlarının zorluğu üst üste geldi. Gerçekten birlik olma zamanı. Hatay'da hala ulaşılamayan çok yer var. Yıkılmayan binalarda bile oturmak artık mümkün değil. Tablonun daha da dramatik hale gelmesinden endişeliyiz. Hatay Havalimanı'nda pist yarıldığı için uçak inemiyor. Hatay en ulaşılamayan, en mağdur bölge. Asker deprem bölgesinde daha çok görülmeye başlandı. Ancak alan çok büyük, bu yüzden yetişilemeyebilir ve ulaşılamayabilir.

‘’YÜKSEK DEPREM RİSKİ OLAN BÖLGELERDE BİNA GÜÇLENDİRME YAPILMALI''

Birinci aciliyet kapsamında yüksek deprem riski anlamında uzmanların uyardığı bölgelerde bina güçlendirme yapılmalı. Türkiye'nin sanayi tesislerine master plan oluşturmalı. En çok deprem riskli bölgeler güçlendirilmeli.

İSKENDERUN LİMANI’NDA YANGIN

İskenderun Limanı'ndaki yangın Rusya'dan gelen uçakla bugün kontrol altına alındı.

BORSA İSTANBUL DEPREMİN ÜÇÜNCÜ GÜNÜNDE KAPANDI

Borsa İstanbul başından beri kapatılmalıydı. Küçük yatırımcının canına okundu. 99 depreminde 9 gün kapanmıştı. Çimento şirketleri 3 gündür tavan yapıyor. Bunun vebali çok yağır. Bu süreçte birileri çok büyük paralar kazandı. Bu iş daha büyüyecek.‘’ İfadelerini kullandı.

‘’DEPREMLE PROTEKİZ KADAR BİR ALAN YIKILDI’’

Ceyhun Bozkurt, ‘’Hatay Havalimanı’ndaki pist yarığı sebebiyle ulaşımda sıkıntılar yaşanıyor. Dünya tarihinin en büyük felaketlerinden biri. Arka arkaya yaşanan depremler, yangın, ulaşım problemleri yaşanıyor. Portekiz kadar bir alan depremle yıkıldı. Okullarda doğal afetlerle ilgili ders konulmalı. Bu bilinç küçük yaşta oluşursa yetişecek çocuklar ileride bilinçli vatandaşlar olacak ve Hatay’da havalimanı pistinin yarılmasına müdahale edecek.'

''ÖYLE BİR HESAPLAŞMA OLMALI Kİ 100 YIL SONRA BİLE ANLATILMALI''

Devlet bu olanların hesabını sormalı. Öyle bir hesaplaşma olmalı ki, o müteahhite, o yolu yapana, o çatlakları onarana yapılanlar 100 yıl sonra bile anlatılmalı.'' dedi.

Metehan Demir ile Ceyhun Bozkurt’un açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Deprem felaketinde son durum! ile ilgili etiketler Metehan Demir Ceyhun Bozkurt deprem İskenderun Hatay Gaziantep

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.