Deprem bölgesine ilişkin yeni karar! konutların sahiplerine inşa ve kredi desteği sağlanmasında o şart aranmayacak

Deprem bölgesinde OHAL kapsamında alınan kararlara bir yenisi daha eklendi. Alınan karara göre deprem bölgesindeki yıkık veya ağır hasarlı konutların sahiplerine inşa ve kredi desteği sağlanmasında DASK şartı aranmayacak. Karar resmi gazete de yayımlandı. İşte detaylar...

OHAL kapsamında alınan tedbirlere yenileri eklendi.

Deprem bölgesine ilişkin yeni karar! konutların sahiplerine inşa ve kredi desteği sağlanmasında o şart aranmayacak

Düzenlemeler kapsamında afet bölgesinde inşaat kredisi ya da bina yapımı isteyen hak sahiplerinin 2 ay içerisinde başvurması istenecek.

Öte yandan uluslararası kuruluşlardan sağlanacak kredi ve hibelerle finanse edilecek projelerin verilmesi gereken beyanname ve sözleşmeleri, vergi ve harçtan istisna tutulacak.

Deprem bölgesine ilişkin yeni karar! konutların sahiplerine inşa ve kredi desteği sağlanmasında o şart aranmayacak ile ilgili etiketler ekonomi deprem OHAL
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.