Deprem bölgesinde salgın hastalıklar ve ekonomik depreme dikkat!

Tarihçi-Yazar Mehmet Işık, depremin merkez üssü Pazarcık'ta SuperHaber mikrofonundan çok kritik uyarılar yaptı...

Kahramanmaraşın Dulkadiroğlu ilçesinin ardından depremin merkez üssü Pazarcık’a SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, harabeye dönen kenti yerinde görüntüledi. Şiddetli depremin binlerce binayı enkaz yığınına dönüştürdüğü bölgede depremzede Tarihçi-Yazar Mehmet Işık, SuperHaber mikrofonlarına konuştu.

Işık, böyle büyük yıkımlar yaratan şiddetli depremin en son 1114 yılında Hatay depreminde yaşandığını söyledi.

Deprem enkazlarının bir an önce kaldırılması gerektiğini belirten Işık, salgın hastalıkların yaşanabileceğine dikkat çekti.

İlerleyen günlerde bölgede ekonomik sorunların yaşanabileceği öngörüsünde bulunan Mehmet Işık, ‘ekonomik deprem’ ifadeleriyle önlem alınması gerektiğine vurgu yaptı.

Yazar Mehmet Işık’ın açıklamaları şu şekilde;

‘’BÖYLE BÜYÜK BİR YIKIM 1114 HATAY DEPREMİNDE YAŞANMIŞTI’’

‘’Pazarcık fay hattının merkezidir. Özelliği Hatay üzerinden Türkoğlu’na, Türkoğlu’dan da Pazarcık hattına, Malatya ve Adıyaman hattına geçen merkezdeyiz. Böylesine büyük bir yıkım 1114 yılında Hatay depreminde yaşanmıştı. O zaman 40 binden fazla insan ölmüştü. Benzer bir durumu bu zamanda yaşadık. Pazarcık, Türkoğlu be Kahramanmaraş’ın içerisi, Nurdağı, Kırıkhan ve Reyhanlı’ya doğru bu ana hat üzerindeki tüm ilçeler yerle bir oldu.

‘’DEPREM ENKAZLARI BİR AN ÖNCE KALDIRILMAZ İSE SALGIN HASTALIKLAR MEYDANA GELEBİLİR’’

Çok büyük yıkımlar var. 10 gündür buradayım. Deprem enkazları bir an önce kaldırılmaz ise hastalıklar meydana gelebilir. Bunun için temel temizlik malzemesine ihtiyaç duyacağımızı öngörüyorum.

‘’DEPREM BİNALARI YIKTI AMA ŞİMDİ DE EKONOMİK BİR DEPREMLE KARŞI KARŞIYA KALABİLİRİZ’’

Kahramanmaraş merkez, Türkoğlu ve Pazarcık tekstil ile sanayi alanında önemli fabrikaların olduğu yerler. Buralarda yıkılan fabrikalardan dolayı halkın büyük oranı asgari ücretle geçim sağlayan insanlardı . Bundan sonraki süreçlerde yardımların kesintisiz olarak devam etmesi gerek. Aksi halde ileride çok büyük sorunlarla karşı karşıya kalabiliriz. Deprem binaları yıktı ama şimdi de ekonomik bir depremle karşı karşıya kalabiliriz. Maddi ve manevi desteklerinizi bekliyoruz.’’

Tarihçi Mehmet Işık'ın açıklamalarını SuperHaber YouTube kanalından izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Deprem bölgesinde salgın hastalıklar ve ekonomik depreme dikkat! ile ilgili etiketler deprem Kahramanmaraş Pazarcık Dulkadiroğlu

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.