Deprem bölgesinde 'işten çıkarma' yasağı getirildi

Yıkıcı depremden etkilenen illerde işten çıkarma yasağı getirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, deprem bölgesindeki emekçileri korumak amacıyla OHAL süresince işten çıkarma yasağı getirildiğini duyurdu.

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında 11 ilde binlerce can kaybı ve yıkımlar geldi. Bu yıkımlar sonrası Türkiye, depremzedeler için tek yürek oldu. 

Depremden etkilenen depremzedeler için OHAL süresi kapsamında işten çıkarma yasağı getirildi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, deprem bölgesinde OHAL süresince işten çıkarma yasağı getirildiğini açıkladı. 

 

"OHAL SÜRESİNCE IŞTEN ÇIKARMA YASAĞI UYGULUYORUZ"

 Bakan Bilgin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Deprem bölgesindeki emekçilerimizi korumak amacıyla OHAL süresince işten çıkarma yasağı uyguluyoruz. Bölgedeki işçilerimizin çalışamadıkları süre için Kısa Çalışma Ödeneği ile ücret desteği veriyoruz. İşyeri deprem nedeniyle kapanmış olan ve işsizlik ödeneği alamayanlar ile kısa çalışma ödeneği alamayan depremzedelerimize günlük 133,44 Türk Lirası Nakdi Ücret Desteği veriyoruz. Sosyal Devlet şuuruyla deprem bölgesindeki emekçilerimizin yanında olup yaraları sarmak için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Deprem bölgesinde 'işten çıkarma' yasağı getirildi ile ilgili etiketler deprem OHAL Vedat Bilgin
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.