Deprem bölgesinde 2 büyük tehlike!

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını canlı yayında yanıtladı...

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, Türkiye’de 10 ili yıkan deprem felaketi sonrası müteahhitler ile ‘kolon kesme’ tartışmaları, İstanbul'da depreme dayanıksız okullara tahliye kararı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'dan İstanbullulara riskli yapıları tarama çağrısı, deprem bölgesinden büyük göç tehlikesi, seçimlerin erteleneceği tartışmaları ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Türkiye ziyaretinin şifrelerini konuştu.

‘’ÖNCE BİNALARI DÜZGÜN YAPMALIYIZ. KOLON KESMEK İSE HİÇ DÜŞÜNÜLMEMESİ GEREKEN BİR DURUM’’

Metehan Demir, ‘’Türkiye'de o kadar çok kolon kesilen binalar var ki. Binasını kontrol ettirmeyenler söz konusu. Deprem olmadan yıkılmayan hazır 318 bin bina mevcut. Önce binaları düzgün yapmalıyız, kolon kesmek hiç düşünülmemesi gereken bir durumdur. Düzgün yapılan binalarda tek bir çatlak bile oluşmadı. Çürük raporu olan binalar ifşa edilsin. Böyle bir alçaklıkla okulları çürük yapanların yedi sülalesinden çıksın. Hatay'a hepimiz şahsi davamız olarak bakmalıyız. Deprem bölgesi bundan sonra bizim için göz bebeğimiz olmalı.‘’

''DEVLET DENETİMİ ARTIRMALI, AĞIR CEZALAR KESİLMELİ''


Deprem bölgesinde sağlam olan binalar ayakta kaldı. TOKİ binasında zemin etüdü yapıldığı için ayakta kaldı. Gözümüzü çimento ve demir şirketlerinden ayırmayacağız. Depremzedelerin kira süreçlerinin istismar edilmemesi gerekiyor. Devlet denetimi artırmalı, ağır cezalar kesilmeli. Yapı denetim şirketleri ve taşıma yapan şirketler fiyatlarında zam yapmış.

''SEÇİMLER MAYIS AYINDA YAPILABİLİR. ANCAK BİRKAÇ NOKTA VAR''

Aldığım bilgiler seçimlerin ertelenmeyeceği yönünde. Bugün Erdoğan'ın vereceği mesajlar kritik. Erdoğan'ın seçimlerin zamanında yapılmasına yönelik gayret edileceğini söyleyeceğini düşünüyorum. Seçimler mayıs ayında olabilir. Ancak birkaç nokta var; deprem bölgesinde kampanyaların sağlıklı şekilde yapılması, enkaz ve imar çalışmalarının aksamadan gerçekleşmesi çok kritik.

''EV SATIN ALIRKEN ARABALARDAKİ GİBİ MUAYENE ZORUNLULUĞU GELMELİ''

Ev satın alırken arabalardaki gibi muayene zorunluluğu gelmeli. Ev satın alırken güvenilir kurumdan alınabilir bir raporla satın alma işlemleri yapılmalı.'' ifadelerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Deprem bölgesinde 2 büyük tehlike! ile ilgili etiketler deprem göç Kahramanmaraş

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.