Deniz salyası, tatilcilerin merak ettiği soruları da değiştirdi

Marmara Denizi'ni esir alan deniz salyası bölgede deni yaşamından turizme kadar pek çok şeyi olumsuz etkiliyor. Yalova ve çevresinde yazlık kiralamak isten ve tatil yapmak isteyenlerin ilk sorusunun "deniz salyası" olduğu öğrenildi. Öte yandan sektör temsilcileri, tatilcilerin müsilaj nedeniyle planlarını iptal etmelerinden endişe duyuyor.

Marmara Denizi'ne adeta kabus gibi çöken deniz salyası, denizdeki canlı yaşamı kadar turizmi de olumsuz etkiliyor. Marmara'nın önemli tatil yerlerinden Yalova'da emlakçılar, vatandaşların tatil planlarını iptal etmelerinden endişe duyuyor. Emlakçılar, tatil beldelerinde yazlık kiralamak isteyenlerin ilk sorusunun "Müsilaj var mı" olduğunun altını çiziyor.

Milliyet gazetesinden Cihat Aslan'ın haberine göre, bölgedeki emlakçılar, müsilajın tekrar gelmesi halinde plajların ve kiraladıkları yazlıkların boş kalacağından endişeli. Adını vermek istemeyen bir emlakçı, “Müsilajın haberlere konu olmasının ardından iki hafta boyunca pek rağbet olmadı. Şu an müsilaj fazla yok. O salya bir geldi mi 2-3 hafta sahilden çıkmayacak. Var olan rezervasyonlar da iptal edilecek” diye dert yandı. Bir başka emlakçı ise, “Müsilajın böyle tatil kentlerine zarar vereceği kaçınılmaz. Arayanlardan bazıları orada müsilaj var mı? diye soruyor” dedi.

"MÜSİLAJ DEVAM EDERSE SIKINTIYA DÜŞERİZ"

Yalova Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Hayrettin Yılmaz, sahile salyalar yığılınca emlakçıların kendisini aradığını belirterek, şunları söyledi:

“Piyasada bir hareketlenme var. Ama eğer bu müsilaj devam ederse tamamıyla sıkıntıya düşeriz. Tatil bölgelerinde bu salyaların devam etmesi durumunda kimse emlak kiralamaz. Sahile salya vurdu mu emlakçı arkadaşlar arıyor. Pandemi nedeniyle zaten turizm kaybetti, müsilajla birlikte daha da kötü olacağa benziyor. Buna önlem olmazsa genel olarak Marmara biter. Buna Yalova ve tatil beldeleri de dahil.”

"SEZON 45 GÜN SÜRÜYOR"

Yalova'nın Esenköy ve Armutlu ilçelerinde ise şu an sadece ilçenin sahil kesiminde yer yer müsilaja rastlanırken, sahilleri beyaza büründüren salya açık denizlere geçti. Sadece tatil dönemlerinde esnafın iş yapabildiği Armutlu’da müsilajın hortlaması ile işlerinin etkileneceğini belirten işletmeci Ali Yıldırım, “Burada turizm 45 gün sürüyor. Bir-iki hafta önce müsilajdan sahil görünmüyordu. Bu sene turizm bitti derken, daha yeni deniz toparlanmaya başladı. Müsilaj böyle devam ederse turizm esnafı çok büyük sıkıntı çeker” dedi.

Deniz salyası, tatilcilerin merak ettiği soruları da değiştirdi ile ilgili etiketler Yalova tatil emlakçı marmara denizi denizs alyası müsilaj
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.