Deniz mayınları etkiledi: Ukrayna'da akaryakıt sıkıntısı başladı!

Rusya'nın savaş açtığı Ukrayna'da saldırıların daha ilk haftasında benzin satışlarının 20 litre ile sınırlanmasının ardından ülkede akaryakıt sıkıntısı görülmeye başlandı. Savaş başladığından beri deniz mayınları sebebiyle sadece AB üzerinden karayolu vasıtası ile akaryakıt sağlanabiliyor.

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya ve Belarus'tan akaryakıt tedarik edemeyen Ukrayna'da akaryakıt sıkıntısı yaşanıyor.

YAKIT BULMAK GİDEREK ZORLAŞIYOR

Rusya'nın saldırılarına hedef olan ülkede savaşın ilk haftası benzinliklerin birçoğu kapanmış, ardından benzin satışlarına 20 litre sınırı getirilmişti. Savaş nedeniyle ülkede akaryakıtın azalmasıyla bölge halkı araçları için yakıt bulmakta zorluk yaşıyor.

DENİZ MAYINLARI LOJİSTİK OLANAKLARI KISITLIYOR

Uzmanlar, Ukrayna’nın Rusya ile olan savaşta limanlarına döşenen mayınlar nedeniyle sadece Avrupa Birliği ülkelerinden karayolu ile akaryakıt temin ettiğini belirterek, ülkede nisan ayının sonuna yetecek kadar akaryakıt kaldığının tahmin edildiğini bildirdi.

 

-SuperHaber

Kaynak: İHA

Deniz mayınları etkiledi: Ukrayna'da akaryakıt sıkıntısı başladı! ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna Akaryakıt Savaş deniz mayını sıkıntı kıtlık
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.