Baykal, aday olabilmek için kapı kapı gezen Kılıçdaroğlu'na rest çekti

Cumhurbaşkanı adayı olmak isteyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, desteğini alabilmek için CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ı evinde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu bu ziyaretten eli boş döndü.

Ortak aday çıkaramayan 6'lı masada adaylık krizi devam ederken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yurt dışı ziyaretlerinin ardından kendisine destek vermesi için CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ı ziyaret etti.

CHP’den ihraç edilen eski Devlet Bakanı Mehmet Sevigen görüşme talebinin CHP liderinden geldiğini söyledi. Sevigen, Kılıçdaroğlu’nun iki yılı aşkın süre Deniz Baykal’ı hiç aramadığını ancak son iki aydır araya Levent Gök’ü sokarak randevu talep ettiğini belirtti.

YEŞİL IŞIK YAKMADI

Sevigen, “Deniz Bey randevu vermiyordu. Aslı Baykal istifa ettikten sonra bu randevu talepleri daha da sıklaştı. Dolayısıyla Deniz Bey de çok nazik bir insan, kim gelirse gelsin kapsını açar. Israra dayanamayarak bu randevuyu verdi. Ancak zorla alınan bir randevu. Kılıçdaroğlu, adaylık konusunda Baykal’ın desteğini almak istedi. Ancak Baykal, CHP liderinin bu isteğine yeşil ışık yakmadı” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU ARADIĞINI BULAMADI

CHP Genel Merkezi’nin ‘siyasi rant’ beklentisi olmaksızın böyle bir görüşmeye yanaşmayacağının altını çizen Sevigen, “CHP’nin başında Baykal dönemi başta olmak üzere CHP’nin geçmişini yok sayan bir yönetim var. Bu görüşme sadece Kılıçdaroğlu’nun adaylık için aradığı desteği bulma görüşmesidir. Deniz Bey’in bu görüşmeden memnun olmadığı her halinden bellidir. Kılıçdaroğlu, Deniz Bey’in evinden aradığını bulamadan dönmüştür. Fotoğraf karesinde Kılıçdaroğlu’nun yüzünün gülüyor olması, gerçekten güldüğü anlamına gelmiyor. Meral Hanım’la olan fotoğrafında yüzü asıktı. O nedenle zoraki bir gülüşle başarısız geçen bu görüşmeye başarı imajı katmaya çalışıyor” dedi.

''GÖRÜŞMEDEN MEMNUN KALAN TEK KİŞİ KILIÇDAROĞLU''

Deniz Baykal’ın yakın çalışama arkadaşlarından eski CHP milletvekili Yılmaz Ateş de, Baykal’ın görüşmeden memnun olmadığını vurgulayarak “Görüşmeden memnuniyet duyan tek ismin Kılıçdaroğlu olduğu gözüküyor” değerlendirmesinde bulundu. Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal ise görüşmenin önceden planlandığını söyleyerek “Bir nezaket ziyareti” diye konuştu.

Baykal, aday olabilmek için kapı kapı gezen Kılıçdaroğlu'na rest çekti ile ilgili etiketler Deniz Baykal Kemal Kılıçdaroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.