Demokrat senatörlerden Biden'a küstah mektup

Resmi olmayan sonuçlara göre ABD'nin yeni başanı olan Joe Biden'a Demokrat Partili senatörler Türkiye ve Azerbaycan'la ilgili küstah bir mektup gönderdi. Mektup'ta Karabağ harekatında Türkiye'nin Azerbaycan'a silah desteğinde bulunduğu iddia edildi. Senatörler Biden'dan Türkiye ve Azerbaycan politikasını değiştirmesini talep etti.

ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Adam Schiff'in sitesinde yayınlanan küstah mektupta, bir grup Demokrat senatörün Joe Biden'dan göreve resmen başladıktan sonra Dağlık Karabağ'daki durum nedeniyle Azerbaycan ve Türkiye'ye yönelik politikada değişiklik yapmasını talep etti.

“TÜRKİYE VE AZERBAYCAN'IN SAVAŞ SÖYLEMLERİNE KATLANDIK”

Senatörlerin mektubunda, "Barışı memnuniyetle karşılıyor olsak da bu anlaşmanın yarattığı hem kısa hem de uzun vadeli sorunlardan derin endişe duyuyoruz, zira Dağlık Karabağ'ın nihai statüsü meselesinin çözümüne yönelik herhangi bir şey içermiyor. Ayrıca inanıyoruz ki ABD ve uluslararası toplum kararlı bir şekilde hareket etseydi, bu trajik sondan kaçınılabilirdi" denildi. 

Senatörlerin sonra da, "Çok uzun zamandır Türkiye ve Azerbaycan'ın savaş söylemlerine katlandık ve bunun sonucu şu anda açıkça görülüyor. Başkanlık görevini üstlendiğinizde, bölgeye yönelik demokrasiyi, insan haklarını ve kendi kaderini tayin etme hakkını destekleyen yeni bir politika uygulama imkanına sahip olacaksınız." İfadelerini kullandıkları görüldü.

BİDEN’A YARDIMI KES ÇAĞRISI

Mektubu yazan senatörler, Biden'dan ayrıca Azerbaycan'a askeri yardımı kesmelerini, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu çatısında Dağlık Karabağ'ın statüsü ile ilgili müzakerelere katılmalarını, ayrıca mayınların temizlenmesini ve Ermeni sığınmacıların geri dönmelerini destekleyerek insani yardım sağlamalarını istedi.

Küstah mektupta ayrıca 'NATO üyesi olarak defalarca ABD'nin çıkarlarına aykırı hareket eden Türkiye'ye yönelik politikanın yeniden gözden geçirilmesi' ve Ermenistan ile ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiği de ifade edildi.

Demokrat senatörlerden Biden'a küstah mektup ile ilgili etiketler ABD Türkiye Azerbaycan Ermenistan NATO Joe Biden karabağ Minsk Demokrat Parti senatör
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.