“Demokrat Kazım” ülkücü camiayı bir araya getirdi...

Avukatlık ofisinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren, ülkücü camianın sembol isimlerinden Kazım Ayaydın toprağa verildi. Ataköy 5. Kısım Camii’nde ikindi namazı sonrası, cenaze namazı kılınan ve “Demokrat Kazım” olarak tanınan Ayaydın’ın cenazesinde MHP, BBP, İYİ Parti ve Zafer Partili yüzlerce ülkücü bir araya geldi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel
 

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

12 Eylül 1980  öncesinin etkin isimlerinden avukat Kazım Ayaydın, önceki gün ofisinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti.

 
“Demokrat Kazım” ülkücü camiayı bir araya getirdi...
 
 

KAZIM AYAYDIN  CENAZESİNDE ÜLKÜCÜ CAMİA BİR ARAYA GELDİ

Ülkücü camianın tanınan, sayılan, ayrıca sevilen isimlerinden de olan ve “Demokrat Kazım” adı ile ün yapan Kazım Ayaydın’ın cenazesi, Ataköy 5.Kısım Ömer Doruk Camii’nden kaldırıldı. Hayatını Türk milliyetçiliğine adayan, 1980 öncesi ve sonrası ülkücü hareketin rol modellerinden Kazım Ayaydın’ın cenazesine, başta İstanbul, Ankara, İzmir ile Malatya olmak üzere, çeşitli illerden ülkücünün katıldığı görüldü. Yine Ayaydın’ın cenazesine, MHP, BBP, İYİ Parti ve Zafer Partili yüzlerce ülkücünün katılarak biraraya gelmesi dikkati çekti.

 
 

“Demokrat Kazım” ülkücü camiayı bir araya getirdi... - Resim : 2

AYAYDIN’IN AY YILDIZLI BAYRAĞA SARILI TABUTU ÖNÜNDE TAZİYELER KABUL EDİLDİ

Kazım Ayaydın Ailesi üyeleri, cenazede ay-yıldızlı bayrağa sarılı tabutu önünde  başsağlığı ve taziyeleri kabul etti. Ayaydın’ın cenazesine, MHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız, İYİ Parti İBB adayı Buğra Kavuncu, Zafer Partisi İBB adayı Azmi Karamahmutoğlu, AK Parti Bakırköy Belediyesi adayı Ali Talip Özdemir, Mustafa Verkaya, Ahmet Çakar, Memduh Yerlice, Ümit Beyaz, Yücel Bulut, Lütfü Türkkan, Talat Zengin,Tekin Küçükali, Abdullah Kederoğlu, Dursun Çağlayan, Selim Şimşek, Cem Özel, Sağlık Bakanlığı Müsteşar eski Yardımcılarından Dr.Mehmet Rıfat Köse, iş dünyasından Mehmet Şeref Varan, Mustafa Seyhan, Ahmet Akbalık, Mehmet Ünal, Dr.Hasan Fırat, Yakup Kürşat Yılmaz, Ali Yasak, Ali Oymak, İbrahim Sungur, Yusuf Ziya Arpacık, Ramazan Yıldız, Erdem Karakoç, Hakkı Kurtulmuş, Yüksel Bulut, Fikret Bircan, Zeki Karaaslan, Rıfat Türkeri, Mustafa Özsoy, Ali Çolak, Selim Çoraklı, Arslan Bulut, Nazmi Çelenk, Osman Coşkun, Mesut Fırat ve çok sayıda Pütürgeli hemşehrisi katılarak ailesinin acısına ortak oldular. 

 
“Demokrat Kazım” ülkücü camiayı bir araya getirdi... - Resim : 3
 

AYAYDIN İÇİN PÜTÜRGE-DOĞANYOL VAKFI’NDA TAZİYE DÜZENLENDİ

Avukat Kazım Ayaydın’ın cenazesi ikindi ve cenaze namazından sonra, Bakırköy Merkez Zuhurat Baba Mezarlığında toprağa verildi. Öte yandan Kazım Ayaydın’ın ailesinin taziyeleri, 26-27-28 Ocak günlerinde, Fatih Ali Kuşçu Mahallesi At Pazarı Meydanı’nda bulunan, Pütürge Doğanyol Eğitim Vakfı’nda kabul edeceği öğrenildi.

 
“Demokrat Kazım” ülkücü camiayı bir araya getirdi... - Resim : 4
 

AVUKAT KAZIM AYAYDIN KİMDİR?

İstanbul Hukuk Fakültesi mezunu 75 yaşında vefat eden Kazım Ayaydın, 12 Eylül 1980 sonrası, çeşitli suçlamalar ile bir süre cezaevinde yattı. Ayaydın, Metehan, Gökçen ve Ülkü  adlı 3 çocuk babasıydı. Kazım Ayaydın, 12 Eylül öncesi MHP Gençlik Kolları ve MÇP İstanbul İl Eski Başkanlığı, MHP İstanbul İl Başkan Başkanlığı’nın ardından yakın zamanda da, Büyük Birlik Partisi ve İyi Parti İstanbul İl Başkanlığı yaptı. İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu kurucusu olan milliyetçi camia kanaat önderi avukat Ayaydın, iki dönem Malatya Milletvekili Adayı da oldu.

“Demokrat Kazım” ülkücü camiayı bir araya getirdi... ile ilgili etiketler Kazım Ayaydın Ülkü Ocakları
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.