Demirtaş'ı Atatürk ile savunan Kılıçdaroğlu Anıtkabir'de

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı 'Atatürk' ile savunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsmet İnönü'nün vefat yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'e gitti. Geçtiğimiz gün yaptığı açıklama ile, Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmek isteyen terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin eski genel başkanı Demirtaş'a özgürlük isteyen Kılıçdaroğlu'nun bu ziyareti manidar bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Selahattin Demirtaş kararına ilişkin yaptığı değerlendirmede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik" Kimsin sen ya, kimsin? Sen burayı 'şahsın devleti' olarak görebilirsin ama unutmaman gereken bir şey var, burası Mustafa Kemal ve arkadaşlarının kurduğu bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir, sana pabuç bırakmaz." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun, terör suçundan cezaevinde bulunan Demirtaş'ı savunurken Mustafa Kemal Atatürk'ün adını kullanması CHP tabanının bile tepkisini çekti.

HDP sempatizanları ve teröristlerin Atatürk heykellerini ateşe verdiği, Atatürk'ün resmini hedef tahtasına oturttuğu fotoğrafları paylaşan parti destekçileri, siyasi ikbal uğruna bu kadar da ileri gidilemeyeceği itirazında bulundu.

Demirtaş'ı Atatürk ile savunan Kılıçdaroğlu Anıtkabir'de

ERTESİ GÜN ANITKABİR'E GİTTİ

Tüm bu yaşananların ardından CHP lideri bugün Anıtkabir'e gitti. İsmet İnönü'nün 47. vefat yıl dönümü dolayısıyla mezarına çelenk bırakan Kılıçdaroğlu, daha sonra saygı duruşunda bulundu.

Demirtaş'ı Atatürk ile savunan Kılıçdaroğlu Anıtkabir'de - Resim : 2

ZAMANLAMA MANİDAR!

Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının canlarını ortaya koyarak kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmek isteyenlere kalkan olan Kılıçdaroğlu'nun bu ziyareti manidar bulundu.

Demirtaş'ı Atatürk ile savunan Kılıçdaroğlu Anıtkabir'de ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu CHP İsmet İnönü Selahattin Demirtaş Mustafa Kemal Atatürk
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.