Demirtaş'a "İnsan Hakları ve Barış" ödülü!

Sosyal Demokrasi Vakfı’nın (SODEV) 2001 yılından beri her sene verdiği, ‘İnsan Hakları, Demokrasi, Barış ve Dayanışma Ödülü’ne bu yıl HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş layık görüldü! Çözüm Süreci'nin sonlanmasında kilit rol oynayan ve 6-7 Ekim olaylarının provokatörlerinden biri olan Demirtaş'ın "barış" ödülü almasına şehit ailelerinden tepki geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu ve önceki dönem HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, dün Selahattin Demirtaş’ın ‘Devran’ isimli kitabının okuma tiyatrosunu izlemek üzere bir araya geldi.

Kamuoyunda tepki toplayan bu buluşmanın ardından Sosyal Demokrasi Vakfı’nın (SODEV) Taksim Hill Otel’de düzenlenen etkinliğine de Selahattin Demirtaş rüzgarı damgasını vurdu.

Demirtaş'a "İnsan Hakları ve Barış" ödülü!

Tiyatroyu izleyen CHP'li ve HDP'li isimlerin büyük bölümünün katıldığı ödül töreninde bir başka tiyatro sahneye konuldu ve SODEV tarafından 2001 yılından beri düzenli olarak verilen “İnsan Hakları, Demokrasi, Barış ve Dayanışma Ödülü” Selahattin Demirtaş’a verildi. Ödülü Selahattin Demirtaş adına eşi Başak Demirtaş aldı.

Törende konuşan SODEV Ertan Aksoy, Demirtaş’ın uluslararası hukuk kuralları ve AİHM kararları hiçe sayılarak tutuklu kaldığını aktararak, “Uğur Mumcu’nun da dediği gibi insanlar sadece yaptıklarından değil, yapamadıklarından da sorumludur. Ülkemizde demokrasinin egemenliği için bedel ödeyen, seçim zamanı ‘bağrınıza taş basın yine de sandığa gidin’ diyen bir insandır, Demirtaş. 3 yılı aşkın bir süredir yasal dayanağı olmadan cezaevinde tutuluyor. Buna rağmen, 2019’daki demokrasi, barış ve dayanışma açısından bireysel çabaları nedeniyle, kendisini ödüle layık gördük” ifadelerini kullandı.

Demirtaş'a "İnsan Hakları ve Barış" ödülü! - Resim : 2

ŞEHİT AİLELERİNDEN TEPKİ

Terör suçlarından hapis cezası bulunan ve birçok masum vatandaşın ölümünden sorumlu Selahattin Demirtaş'a "Barış" ödülü verilmesi kamuoyunda büyük tepkiyle karşılandı.

İstanbul Şehit Anaları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Pakize Akbaba sosyal medya hesabında paylaştığı mesaj ile SODEV'i kınadı.

Akbaba açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Binlerce ocağa ateş düşürmüş, anaları oğulsuz, evlatları babasız, eşleri gözüyaşlı bırakmış, Türk ordusuna aralıksız 40 yıldır kurşun sıkmış bir terör örgütünün siyasi destekçisine ve sözcüsüne “İnsan hakları ve barış ödülü” vermişler. Barış elçisine bak sen hele."

Demirtaş'a "İnsan Hakları ve Barış" ödülü! - Resim : 3

 

Demirtaş'a "İnsan Hakları ve Barış" ödülü! ile ilgili etiketler Selahattin Demirtaş Selvi Kılıçdaroğlu Dilek İmamoğlu Başak Demirtaş tiyatro sodev devran
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.