Demirtaş o çağrıyı yapmasa Yasin Börü 21 yaşında olacaktı!

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bundan 5 yıl önce Kobane'yi DEAŞ'ın işgal etmesini bahane edip halkı sokağa çağıran açıklamalarda bulunmuştu. HDP yürütme konseyi de benzer yönde bir açıklama yapmıştı. Bu çağrıdan sonra 35 ilde olaylar çıkmış, çok sayıda kamu ve özel bina, araç zarar görmüş, onlarca kişi öldürülmüştü. Bunlardan biri de Kurban Bayramı nedeniyle ihtiyaç sahiplerine et dağıtan 16 yaşındaki Yasin Börü idi. Eğer Demirtaş ve HDP o çağrıyı yapmasa bugün 21 yaşında olacaktı

Yasin Börü henüz 16 yaşındaydı, 7 Ekim 2014 tarihinde ihtiyaç sahiplerine elindeki poşetlerdeki etleri dağıtmaya çıktığında.

Ancak o akşamın sabahını göremedi bir daha.

Yasin Börü 2 arkadaşı ile birlikte etleri dağıtırken PKK yandaşlarının saldırısına uğradı. 

Yerlerde sürüklendi, pencereden atıldı, araçla üzerinden geçilerek ezildi. 

Hunharca katledilen Yasin Börü'nün cesedi o kadar kötü durumdaydıki ailesine gösterilmedi. 

Bu vahşi cinayet 6-7 Ekim Kobani Kalkışması'nda işlenen cinayetlerden sadece biriydi. 

O dönem HDP'nin başında bulunan Selahattin Demirtaş ve parti yönetiminin ayrı ayrı yaptığı açıklamalar sonrasında 6 Ekim'de Kobani bahanesi ile isyan girişimi başlatılmak istenmişti.

Bahane 'Kobani" idi ancak hedef Türkiye'yi kan gölüne çevirip parçalamaktı.

Demirtaş o çağrıyı yapmasa Yasin Börü 21 yaşında olacaktı!

2'si polis 33 kişi şehit oldu

Diyarbakır'da başlayan ve tam 35 kente yayılan ve tam anlamıyla bir kalkışma olan olaylarda 2'si polis 33 kişi şehit edildi. 221 vatandaş ile 139 polis yaralandı. Yüzlerce ev, işyeri ve kamu kurumu ile resmi-sivil araç zarar gördü. 

İlk günlerde halkı sokağa çağıran, sokaktakilere destek isteyen Demirtaş eğer o gün bu çağrıyı yapmamış olsa bugün 21 yaşında olacak Yasin Börü ile birlikte Türkiye'nin dört bir yanında öldürülen 50 kişi bugün hala aramızda olacaklardı. 

Yasin Börü'nün babası Fikri Börü, 5 yıl oldu ama hiç aklımızdan çıkmıyorlar. Hep aynılar. Sağ olsaydı 21 yaşında belki üniversitedeydi. Onların da kendilerine göre hayalleri vardı."

Demirtaş o çağrıyı yapmasa Yasin Börü 21 yaşında olacaktı! - Resim : 2

'barbarlık' için müebbetle yargılanacak

Bu cinayetlerin işlenmesinde yaptığı çağrı ile baş sorumlu olan Demirtaş yıllar sonra yaşananın "barbarlık" olduğunu belirterek günah çıkarttı. 

Ancak bu Demirtaş'ı kurtarmaya yetmedi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 6-7 Ekim 2014 olayları ile ilgili olarak Demirtaş'ın yargılanması için 302. Maddeden müebbet hapis istemiyle soruşturma başlattı.

 

Demirtaş o çağrıyı yapmasa Yasin Börü 21 yaşında olacaktı! ile ilgili etiketler HDP Selahattin Demirtaş Diyarbakır Kurban yasin börü Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kobani
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.