Demirtaş cezaevinde İngilizlere konuştu! Kılıçdaroğlu'na açık destek, Erdoğan'a tehdit!

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'na açıktan destek veren Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kendince mesaj verdi. Cezaevinde İngilizlere konuşan Demirtaş, "Seçimden sonra beni cezaevinde tutabilecek mi göreceğiz" dedi.

Edirne'deki cezavinden İngiliz gazetesi Financial Times'ın sorularını yanıtlayan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, altılı masanın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "değişim ve demokrasi için içten bir çaba sarf ettiğini" ifade etti.

"KÜRTLERİN OYLARI SEÇİMİ BELİRLEYECEK"

"Kürtler ortak bir cumhurbaşkanı adayına önem veriyor" diyen Demirtaş, aynı zamanda Kürt seçmenin CHP liderinin kampanyasından umutlu olduğunu ancak kesin bir karar vermeden önce sürecin biraz ilerlemesini bekleyeceklerini söyledi.

Demirtaş, "Kürt seçmenin desteğini almayan bir parti hiçbir zaman iktidara gelmedi. Bu seçimde de Kürtler belirleyici olacak" dedi.

"Türkiye adım adım baskıcı/otoriter bir rejime dönüştü" diyen Demirtaş, "Eğer Erdoğan bu seçimi kazanırsa Türkiye yeni bir tür diktatörlüğe geçiş yapmış olacak" dedi.

Eski HDP lideri Demirtaş, "Erdoğan toplumu bölerek iktidarda kalmayı başardı. Muhalefetin birlik olması sadece kutuplaşmayı ortadan kaldırmak için değil, seçimi kazanmak için de önemli" değerlendirmesinde bulundu.

"SEÇİMDEN SONRA DA BENİ CEZAEVİNDE TUTABİLECEK Mİ GÖRECEĞİZ"

"Siyaseti asla bırakmadım ve mücadelenin içinde yer almaya çalışıyorum" diyen Demirtaş, "Erdoğan açıkça beni hapiste tutacağını söylüyor. Seçimden sonra da bunu söyleyebilecek mi göreceğiz" diye devam etti.

Demirtaş cezaevinde İngilizlere konuştu! Kılıçdaroğlu'na açık destek, Erdoğan'a tehdit! ile ilgili etiketler Selahattin Demirtaş Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.