"Demek ki sandık taşıma kararı önemliymiş"

Star yazarı Ersoy Dede, Suruç'ta AK Partililere yapılan ve 4 kişinin öldüğü saldırıyı "Demek ki sandık taşıma kararı önemliymiş" başlıklı yazısında değerlendirdi. CHP ile HDP'nin sandık taşma kararına itiraz ettiğini hatırlatan Dede, "‘Seçim güvenliği ve seçmenlerin hür iradeleriyle oy kullanabilmesi’ amacıyla alınan bu kararın, ne kadar yerinde olduğu bu son hadiseyle birlikte bir kez daha anlaşıldı.. Artık itiraz ederken bir daha düşünür CHP.." dedi.

Ersoy Dede'nin "Demek ki sandık taşıma kararı önemliymiş" başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle;

"Suruç’ta yaşanan elim hadise bir kez daha gösterdi ki, PKK’nın bölgede seçmen üzerindeki baskısı devam ediyor.. Evet kimse seçmenin alnına silah dayayıp basacağı mührü dayatmıyor. Ya da elindeki pusulayı alıp PKK karargâhlarında evvelden belirlenmiş adayların ya da partinin üzerine mühür basmıyorlar.. Bunlar çok şükür ki çukur kepazeliğinin güvenlik güçlerimizce bastırılmasının ardından tarihe karıştı.. Amma Suruç’ta seçim çalışması yapan AK Partilileri hedef alan PKK’nın cinayetleri bir kez daha gösterdi ki, örgüt, dağdan gelen talimatla, kimseye özgür bir seçim çalışması yaptırtmıyor.. Sadece o da değil.. Bakın CHP ve HDP, Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı sandık taşıma ve birleştirme kararına tepki gösteriyordu.. ‘Seçim güvenliği ve seçmenlerin hür iradeleriyle oy kullanabilmesi’ amacıyla alınan bu kararın, ne kadar yerinde olduğu bu son hadiseyle birlikte bir kez daha anlaşıldı.. Artık itiraz ederken bir daha düşünür CHP.."

"Demek ki sandık taşıma kararı önemliymiş" ile ilgili etiketler Ersoy Dede sandık taşıma kararı suruç saldırısı
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.