DEM Parti vekili Gülistan Kılıç'tan Meclis'te tepki çeken sözler: Kürdistan diyoruz, diyeceğiz. Kürdistan bir hakikattir

DEM Partili Gülistan Kılıç Koçyiğit'in TBMM'deki skandal 'Kürdistan' sözleri büyük tepki çekti. Koçyiğit, kürsüde yaptığı konuşmada, "Biz Kürdistan diyoruz demeye de devam edeceğiz. Kürdistan bir hakikattir." ifadesini kullandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı.

Ele alınacak konu başlıkları öncesinde gündem dışı söz alan milletvekilleri oldu.

Genel Kurul'da yerinden söz alan AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Genel Kurul kürsüsünde zaman zaman "Kürdistan" ifadelerinin kullanıldığına dikkati çekti.

"KÜRDİSTAN DEĞİL KABRİSTAN OLDU"

Baykan, "Kürdistan için 'coğrafi bir bölge' diyenler var. Hadi fikir hürriyeti diyelim. Yalnız demek başka yapmaya çalışmak başka. Yapmaya çalışanların sonu Kürdistan değil kabristan oldu, oluyor, olacak. Unutmayalım." değerlendirmesinde bulundu.

Baykan'ın ardından söz alan DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit söz aldı.

DEM PARTİLİ KOÇYİĞİT: KÜRDİSTAN DİYORUZ, DİYECEĞİZ

Koçyiğit, "Biz bu kürsüde nasıl 'Trakya' dediğimizde sorun olmuyorsa 'Kürdistan' da diyoruz, diyeceğiz. Kürdistan bir hakikattir. 'Kürdistan' derken idari bir bölgeden bahsetmediğimizi de çok iyi biliyorsunuz ama burada algılar yaratıyorsunuz. Bizim dilimize de ergence demişsiniz. Ben sizin kullandığınız dile ergence desem bütün gençlere hakaret olur. Ama ben size şunu söyleyeyim sözü bitmiş bir grup olarak hamaseti yükselterek prim yapmaya çalışıyorsunuz" sözlerini sarf etti.

MECLİS BAŞKANVEKİLİ ADAN UYARDI

Koçyiğit'in sözlerine TBMM sıralarından sert tepkiler geldi.

Meclis Başkanvekili Celal Adan, "Kürdistan" ifadesini kullanan Koçyiğit'i uyararak, "İçtüzüğün 161. maddesinin 3. fıkrasında Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü esasında Anayasada düzenlenen idari yapısına aykırı tanımlamalar yapmak yasaklanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti 7 coğrafi bölge, 81 ilden müteşekkirdir. Türkiye sınırları içerisinde 'Kürdistan' diye bir yer yoktur." diye konuştu.

DEM Parti vekili Gülistan Kılıç'tan Meclis'te tepki çeken sözler: Kürdistan diyoruz, diyeceğiz. Kürdistan bir hakikattir ile ilgili etiketler TBMM Meclis DEM Parti milletvekili
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.