Dehşet verici iddia: Rusya Ukrayna'da termobarik bomba kullandı!

Rusya'nın sahip olduğu en ölümcül silahlardan biri olan termobarik bombaların imzası olan küresel bir patlama ve oluşan mantar bulutu endişeleri artırdı. Ukrayna'nın Çerkasi bölgesinde yaşanan büyük patlama sonrasında ortaya çıkan bulut ve şok dalgasının özelliklerine atıf yapılarak Rus Ordusu'nun termobarik bomba kullandığı iddia edildi.

Rusya'nın Ukrayna savaşında termobarik bomba kullandığının iddia edilmesine sebep olan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Dehşet verici iddia: Rusya Ukrayna'da termobarik bomba kullandı!

Ukrayna'nın Çerkasi bölgesinde yaşanan büyük patlama sonrasında ortaya çıkan bulut ve şok dalgasının özelliklerine atıf yapılarak Rus Ordusu'nun termobarik bomba kullandığı iddia edildi.

TERMOBARİK BOMBA NEDİR?

Termobarik bomba (ya da vakum bombası) yüksek yanıcılığa sahip bir maddeyi atmosferdeki oksijen ile termokritik bir hava-yakıt oranında karıştırır.

İşte bu karışımın bomba düzeneğine dahil elektronik bir fitil ile ateşlenmesi sonucu ortaya çıkan devasa alev topu ve basınç dalgası ile hedeflerin etkisiz hale getirilmesi prensibini kullanan silahlara denir.

Dehşet verici iddia: Rusya Ukrayna'da termobarik bomba kullandı! ile ilgili etiketler bomba Rusya Ukrayna termobarik çerkaasi iddia

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İran’da yas günü! Reisi için cenaze töreni düzenleniyor.... İşte ilk görüntüler!

Helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan için Tebriz'de cenaze töreni başladı.