Değeri tam 2,6 milyar dolara çıktı

Getir kurulduğunda Türkiye pazarında nasıl bir etki yapacağı merak ediliyordu. Kısa süreli bir macera olacak gözüyle bakanlar da çoktu. Çünkü birçok firma zaten kendi ürününü yine kendi kuryeleri aracılığı ile tüketiciye ulaştırıyordu. Sanal alışveriş ise yükselme trendinde olsa da yeterli değildi. Sadece 6 yıl önce kurulan Getir, son yatırım turunda aldığı 300 milyon dolarlık destek ile 2,6 milyar değere ulaştı ve Türkiye'nin yeni unicornu oldu...

Yerli sipariş uygulamasının kurucusu Nazım Salur tarafından yapılan basın açıklamasına göre Getir, son yatırım turunda 300 milyon dolar yatırım topladı ve şirketin toplam değerlemesi 2,6 milyar dolara çıktı.

Salur, sermaye artırımından sonra beş ortağın hisse oranının yüzde 60'ın üzerinde kaldığını, yeni kaynağın ise Sequoia Capital ve Tiger başta olmak üzere mevcut ortaklardan geldiğini ifade etti.

Şirketin yeni yatırım ile bu yıl içinde Almanya, Fransa ve Hollanda'da da faaliyete geçeceğini belirten Nazım Salur, Getir'in Brezilya'da da operasyonlara başlamasını istediklerini söyledi.

2015 yılında kurulan Getir, bu yılın başında Silikon Vadisi'nin önemli yatırımcılarından Michael Moritz’in başkanlığında yeni bir fonlama turunda 128 milyon dolar yatırım sağlamıştı.

Bu yatırımı yurtdışı büyümeleri için kullanan girişim, Londra'ya açılmış ardından Paris, Berlin ve Amsterdam'daki operasyonu için de çalışmalara başlamıştı.

TÜRKİYE'NİN YENİ UNICORN'U

Getir 2,6 milyar dolarlık değerle Türkiye'nin yeni unicornu oldu. 

Çünkü değerlemesi 1 milyar dolar ya da üzeri olan girişimler 'unicorn' olarak adlandırılıyor.

Türkiye'nin ilk 'unicornu ise oyun şirketi Peak Games'ti. 2010 yılında İstanbul'da kurulan Peak Games 1,8 milyar dolar karşılığında ABD'li mobil oyun şirketi Zynga'ya satılarak Türkiye'nin en önemli dış satımlarından birini gerçekleştirmişti.

Değeri tam 2,6 milyar dolara çıktı ile ilgili etiketler Getir nazım salur unicorn peak games
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.