Defne Joy Foster'ın ölümünün 6'ncı yıl dönümünde cevapsız sorular!

Defne Joy Foster 2 Şubat 2011 tarihinde Kerem Altan’ın evinde hayatını kaybetti. Dönemin Taraf gazetesi genel yayın yönetmeni Ahmet Altan’ın oğlu Kerem Altan, 2 ay 15 gün hapis cezası aldı ve bu ceza ertelendi. Kerem Altan’ın avukatı ile ölüm raporunu hazırlayan Adli Tıp Kurulu’nun başkanının FETÖ ile bağlantılı olması, Foster’ın ölümü hakkında karanlıkta kalan noktalar olduğuna işaret ediyor.

DEFNE JOY FOSTER NASIL ÖLDÜ?

Defne Joy Foster, gazeteci Ahmet Altan’ın oğlu Kerem Altan’ın evinde rahatsızlandı. Eve gelen sağlık görevlileri Foster’ın hayatını kaybettiğini tespit etti. Yapılan incelemelerde, biri kadın biri erkek olmak üzere 2 kişinin daha evde olduğu ve Foster’ın iç çamaşırında sperm bulunduğu açıklandı ve bu durum Adli Tıp Kurulu raporuna da yansıdı. Yine rapora göre spermin Altan’a ait olmadığı da ifade edildi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

İlk olarak Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı, Kerem Altan’ın Foster’ın ölümünde kusurunun olmadığına karar verdi. Dosyanın kapatılması üzerine, Foster’ın ailesi takipsizlik kararına itiraz etti. Yapılan itiraz, Üsküdar 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi. Bu kez dosya Yargıtay 12. Ceza dairesi tarafından incelendi. Yargıtay, takipsizlik kararının hukuka aykırı olduğunu tespit ederek, dosyanın yeniden incelenmesine karar verdi. Böylece Kerem Altan hakkında “yardım yükümlülüğünü yerine getirmemek suretiyle ölüme neden olmak” suçundan dava açılabildi.

KEREM ALTAN’IN ÇELİŞKİLİ İFADESİ

Adli Tıp Kurumu raporunda, olay gecesi evde Defne Joy Foster ile Kerem Altan’ın dışında iki kişinin daha bulunduğuna yer verildi. Kerem Altan ise ifadesinde Defne Joy Foster ile kendisinden başka kimsenin evde olmadığını belirtti. Bu durumda Altan ile Adli Tıp Kurumu’nun raporu birbiriyle çelişiyor.

Kerem Altan ile ilgili diğer bir çelişkili nokta ise, Defne Joy Foster’ın rahatsızlanmasına rağmen Kerem Altan’ın 112 acil servisi aramayı tercih etmeyip dışarı çıkması. Kerem Altan’ın dışarı çıkma anına ilişkin kamera kayıtları izlendiğinde, Altan’ın oldukça sakin olduğu görülüyor. Altan, evinde ölmek üzere olan birine doktor arıyor gibi görünmüyor. Nitekim doktor bulamadan eve dönen Altan, Defne Joy Foster’ın 2 saatten fazla acı çekmesinin ardından 112 acil servisi aradı. Ancak sağlık görevlileri geldiğinde Foster hayatını kaybetmişti.

Kerem Altan’ın ise ifadeleri şu şekilde: “Defne ile barda tanıştık. Gördüğümde dans ediyordu. Kötüleştiğinde bunun içkiyle ilgili olduğunu düşündüm. Hastalık aklıma bile gelmedi. Kendisi de böyle bir şey söylemedi. Ayılması gecikince, o zaman telaşlandım ve evin hemen iki yüz metre ötesindeki özel hastaneye koştum. Hastanede personel yoktu. Daha sonra, ilerdeki bir başka hastaneye gitmemi söylediler. Orada da kimse yoktu. Civardan doktor bulamayınca ailemizin üye olduğu bir sağlık kuruluşundan ambulans istedim.”

kaltan

DEFNE’NİN ÇIĞLIKLARI ÖRTBAS EDİLDİ

Vatan gazetesinin ‘Defne Joy’la ilgili rapor yok’ başlıklı haberinde, mahalle sakinlerinin “Defne Foster’ın çığlıklarını duyduk” şeklindeki ifadelerine yer verilmişti. Ancak aniden görünmez bir el devreye girdi ve haberin ilgili bölümü yayından kaldırıldı.

FETÖ MEDYASI DEFNE JOY FOSTER’IN ÖLÜMÜNÜ NASIL VERDİ?

Samanyolu TV, Zaman ve Taraf gazeteleri başta olmak üzere, FETÖ’ye bağlı yayın organları, adli tıp raporunu dahi beklemeden, Defne Joy Foster’ın ölümünün alkol ve kullandığı ilaçlar sebebiyle olduğunu iddia etti. FETÖ’nün medya organlarının panik haliyle Kerem Altan’ı savunmaya çalıştığı görüldü.

KEREM ALTAN’A MEDYADA AKRABA DESTEĞİ

Defne Joy Foster’ın Kerem Altan’ın evinde hayatını kaybetmesinin ardından kamuoyu adeta çalkalandı. Kerem Altan hakkında “yardım yükümlülüğünü getirmemek suretiyle ölüme neden olmak” suçundan dava açıldı. Kerem Altan’a kamuoyu desteği sağlamaya yönelik ses getiren iki yazı Sanem Altan ile Hıncal Uluç tarafından yazıldı. Her iki yazarın da Kerem Altan ile akraba olması dikkat çekti.

SANEM ALTAN GERÇEKLERİ ÇARPITTI

Ağabeyi Kerem Altan’ı savunan Sanem Altan, Vatan gazetesinde “Tanrım Bizi Bırakma Ne olur” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Kerem Altan’ın çok duygusal olduğunu, Defne Joy Foster’ın ölümünden çok etkilendiğini ve onu hayatta tutabilmek için çok çırpındığını vurgulayan Sanem Altan gerçekleri çarpıttı. Kamera görüntülerine göre Kerem Altan oldukça sakindi ve endişeli gözükmüyordu. Sanem Altan’ın yazısı Vatan gazetesinin internet sitesinin manşetinde saatlerce tutuldu.

senem

HINCAL ULUÇ FOSTER’I LİNÇ ETTİ, ALTAN’I AKLADI

Kerem Altan’ın annesi Günnur Altan, Hıncal Uluç’un dayısının kızı. Olaya magazinsel açıdan yaklaşan Hıncal Uluç, kuzeninin oğlu Kerem Altan’ı masum göstermeye çalıştı. “Su testisi su yolunda kırıldı” diyen Uluç, Defne Joy Foster’ın neredeyse bunu hak ettiği noktasına gelen bir yazı kaleme aldı. Kerem Altan için ise “bizim kareta” diyen Uluç, Altan ile Foster’ın o gece tanıştığından hareketle, Altan hakkında çapkın bir çocuk figürü oluşturdu. Kerem Altan’ın hiçbir şüpheli tavrına, çelişkili açıklamalarına değinmeyen Hıncal Uluç, skandal olayı manipüle etmeye gayret etti.

hincal

Hıncal Uluç’un yazısı kamuoyunun gündemine oturdu. Defne Joy Foster’ın ailesi Uluç aleyhine tazminat davası açtı. Uluç’u kusurlu bulan mahkeme tazminat talebini ise yerinde buldu ve Uluç’un Foster’ın ailesine toplamda 20 bin lira tazminat ödemesine hükmetti. Yargıtay’ın bozma kararı sonrası yeniden ele alınan dosyada mahkeme bir kez daha Uluç’u kusurlu gördü. Uluç’un, Foster’ın ailesine toplamda 10 bin lira tazminat ödemesine hükmetti.

DAVAYA EKSTRA GİZLİLİK

Defne Joy Foster’in ölümüyle ilgili Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, olayın tek görgü tanığı olan Kerem Altan haricinde kimsenin ifadesi alınmadı.

Savcılık, basında çıkan ve soruşturmanın gizliliğini ihlal niteliği taşıyan haberlere engel olabilmek için dosyaya, özel yetkili savcılıklarca uygulanan kısıtlama kararı getirildi.

ALTAN’IN FETÖ’CÜ AVUKATI

Kerem Altan’ın avukatlığını Veysel Ok üstlendi. Veysel Ok, FETÖ’nün kumpas davalarında yargılanan isimlerin de avukatlığını yapmasıyla dikkat çekiyor. Özellikle ‘Balyoz’da Kumpas’ davasında yargılanan FETÖ’cülerin avukatlığını Veysel Ok yapıyor. Ok, FETÖ propagandası yaptığı gerekçesiyle Nokta dergisi hakkında açılan davada da Mehmet Baransu’nun avukatlığını üstlenmişti. FETÖ’cü isimlerin avukatı olarak öne çıkan Veysel Ok aynı zamanda Kerem Altan’ın da avukatlığını yaptı.

veysel

ÖLÜM RAPORUNU ADLİ TIP KURULU HAZIRLADI, BAŞKANI FETÖ’CÜ ÇIKTI

Defne Joy Foster’ın ölümüne ilişkin 4 ay boyunca araştırma yapan Adli Tıp Kurulu, ölüm sebebinin alkol ve ilaç kullanımı olduğunu tespit etti. Davanın seyri açısından oldukça önemli olan bu raporu hazırlayan Adli Tıp Kurulu’nun başkanı Doç. Dr. Haluk İnce’ydi.

Haluk İnce, ‘İrtica ile Mücadele Eylem Planı’ isimli belgede Dursun Çiçek’e kumpas kurulduğu iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı. FETÖ’nün talimatları doğrultusunda gerçeğe aykırı bilirkişilik yapan Haluk İnce 6 Ağustos 2016 tarihinde tutuklandı.

haluk2

“DEFNE ‘FETÖ’ DEDİĞİ İÇİN ÖLDÜRÜLDÜ”

Defne Joy Foster’ın öldürülmeden önce elebaşı Gülen için ‘FETÖ’ ifadesini kullandığı ortaya çıktı. Foster’ın annesi Hatice Foster ve teyzesi Zeynep Atabek de, Defne Joy Foster’ın 2011 yılında ‘FETÖ’ dediğini teyit etti. Bu ifadesinden birkaç ay sonra kızının öldürülmesinin çok ilginç olduğunu belirten Hatice Foster, Kerem Altan’ın suçlu olduğunu dile getirdi. (fetogercekleri.com)

defne-anne

Defne Joy Foster'ın ölümünün 6'ncı yıl dönümünde cevapsız sorular! ile ilgili etiketler FETÖ Ahmet Altan Hıncal Uluç Defne Joy Foster sanem altan kerem altan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.