DEAŞ’tan korkunç katliam! Tuzhurmatu’da Türkmen çobanın başını kesti!

Irak’ın Tuzhurmatı Şehri’nde, terör örgütü DEAŞ’ın korkunç bir katliam yaptığı ortaya çıktı. 28 Şubat tarihinden beri Tuzhurmatu ilçesinden DAEŞ terör örgütü tarafından kaçırıldığı öğrenilen Türkmen çoban “Ali Ekber Cihat Abbas” bugün kafası kesilerek infaz edildiği haberini alındı. DEAŞ, hiçbir suçu olmayan çobanın başının kesilmesi görüntülerini sosyal medya hesabından yayınladığı görüldü.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Irak’da Türkmenlere yönelik saldırılar ile katliamlar devam ediyor.

PKK KERKÜK’DE SALDIRMIŞTI!

Yıllardan beri siyasi ve ekonomik baskılarla yaşayan Kerkük’te geçtiğimiz hafta içinde bölücü terör örgütü PKK, bombalı bir saldırı da bulunmuştu. Irak Türkmen Cephesi (ITC) Güvenlik Dairesi eski Başkanı Ahmet Tahir, Kerkük’te bulunan evinin önünde 3 Mart'ta otomobiline yerleştirilen bombanın patlatılması ile hayatını kaybetmişti. ITC Başkanı Hasan Turan, Tahir'in öldürülmesinin arkasında bölücü terör örgütü PKK'nın olduğunu açıklamıştı.

DEAŞ MÜRSA ALİ DAĞI’NDA KAÇIRDIĞI ÇOBANI BAŞINI KESEREK KATLETTİ!

Kerkük’te ki PKK’nın saldırısının ardından bu kez bir başka terör örgütü olan DEAŞ’ın korkunç katliam yaptığı ortaya çıktı. DEAŞ, Irak’ın Salahaddin kentine bağlı ve Türkmenlerin yoğunlukla yaşadığı Tuzhurmatu ilçesi Mürsa Alii Dağı’nda, çobanlık yaparak geçimini sağlayan Türkmen “Ali Ekber Cihat Abbas” 28 Şubat’ta kaçırdı. Ailesi ve güvenlik güçleri tarafından her yerde aranan çoban Abbas’ın, yüzleri maskeli DEAŞ’lı teröristler tarafından başının kesilerek öldürüldüğü anlaşıldı.

 KATLİAM SONRASI DEAŞ’TAN TÜRKMENLERE YENİ TEHDİT!

Terör örgütü DEAŞ, başını bıçakla keserek katlettiği Türkmen çobanın ardından yayınladığı görüntülerle bildiride yeni katliamlar için tehditler savurduğu öğrenildi. DEAŞ’lı teröristlerin bildirisinde, ”Daha önce de söyledik ve teyit ediyoruz ki 11. Parti'nin fikri ideolojisine katılmayan her grup öldürülür, esir alınır veya katledilir.. ve Şii Türkmenler hedeftir.” dediği ifade edildi.

 TÜRKMEN CEPHESİ: TÜRKMENLERİN HEDEF ALINMASI ENDİŞE VERİCİ!

Öte yandan, DEAŞ’ın yaptığı vahşi katliam sonrası Irak Türkmen Cephesi (ITC) tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamada terör örgütü DEAŞ'ın bölgedeki insanlara karşı korkutma politikası izlediğine dikkat çekildi. Yine aynı açıklamada, Türkmen nüfusun yoğunlukla yaşadığı bölgelerde Türkmenlerin hedef alınmasının endişe verici olduğu ifade edildi. Bu bölgelerin güvenliğinin daha iyi sağlanması gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, merkezi hükümetin Tuzhurmatu ve dolaylarındaki bölgelere güç takviyesi yapması talep edildi. Türkmenler'in son 10 gün içinde terör örgütleri saldırılarında 2 kişiyi kaybettiği bildirilen açıklamada, gerek PKK gerek DEAŞ'ın, bir madalyonun iki yüzü olduğu dile getirildi.

DEAŞ’tan korkunç katliam! Tuzhurmatu’da Türkmen çobanın başını kesti! ile ilgili etiketler DEAŞ