DEAŞ’lı teröristi Tunus istemiş Belçikalı yargıç iade etmemiş!

Belçika Adalet Bakanı Vincent Van Quickenborne, Brüksel'deki terör saldırısının ardından istifa etti. Bakan Quickenborne istifa etme nedeninin Tunus'un geçen yıl iade talep ettiği terörist Abdesalem Lassoued hakkında Brüksel'deki yetkili yargıcın iadesini reddetmesi olduğunu açıkladı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Belçika geçtiğimiz çarşamba akşamı başkent Brüksel’de meydana gelen terör saldırısı ile sarsılmıştı.


TUNUSLU TERÖRİST BRÜKSEL’İ KANA BULADI!

Belçika ile İsveç arasında oynanan EURO 2024 Elemeleri karşılaşması öncesi Tunus kökenli olduğu öğrenilen terörist Abdesalem Lassoued Brüksel’i kana bulamıştı. Saldırıda uzun namlulu silah kullanan Abdesalem Lassoued, motosikleti ile dehşet saçtı. DEAŞ’lı terörist 45 yaşındaki iki İsveçli taraftar ile 3 Belçikalıyı öldürdükten sonra ölü olarak elegeçirilmişti.


BELÇİKA ADALET BAKANI ANİDEN İSTİFA ETTİ


Brüksel'deki terör saldırısının ardından Belçika Adalet Bakanı Vincent Van Quickenborne akşam saatlerinde aniden istifa etti. Bakan Quickenborne istifa etme nedeni olarak,Tunus’un terörist Abdesalem Lassoued'in geçen yıl iadesini talep etmesi ancak yetkili yargıcın ise bu talebi yerine getirmemesi olduğunu açıkladı.

 

“BU KABUL EDİLEMEZ BÜYÜK BİR HATA”


Adalet Bakanı Van Quickenborne açıklamasında, "Dramatik sonuçları olan büyük, bireysel bir hata" dedi. Bakan açıklamasının devamında ”Adalet Bakanı olarak bir sulh hakiminin huzurunda müdahale edemem” şeklinde konuşarak ”Yargıç bağımsızlığı hukuk devletimizin temelidir. Bunu her zaman savundum ve savunmaya devam edeceğim. Adalet Bakanı olarak sulh hakiminin kararına müdahale edemem, etmeyebilirim.Yetkili yargıç iade talebini yerine getirmedi geri çevrilmedi. Bu bireysel bir hatadır, bu büyük bir hatadır, bu kabul edilemez bir hatadır”dedi.


“SİYASİ SORUMLULUĞU ÜSTLENMEK İSTİYORUM”

Bakan Quickenborne istifa açıklamasının son bölümünde ”Bu dramatik sonuçları olan bir hatadır.Her ne kadar bu bağımsız bir hakimin işi olsa da yine de bu kabul edilemez hatanın siyasi sorumluluğunu üstlenmek istiyorum. Bahane aramıyorum bunu yapmanın benim görevim olduğunu düşünüyorum. Savcılıktan gelen yeni bilgiler beni çok etkiledi çünkü adaletin ıslahı için elimden geleni yaptım. Bu bilgiyi Sayın Başbakan'a ilettim ve kendisine Adalet Bakanlığı'ndan istifa ettiğimi bildirdim. Adalet Bakanlığı adına mağdurlardan ve yakınlarından İsveç ve Belçika halkından özür dilemek istiyorum" ifadelerini kullandı.


TERÖRİSTİN TUNUS’TA 26 YILDAN FAZLA HAPİS CEZASI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI!

Öte yandan Avrupa’nın göbeğinde terör eylemi gerçekleştiren 45 yaşındaki Abdesalem Lassoued'in Belçika’da yasadışı olarak kaldığı ve polise ihbar edilen kaçak bir göçmen olduğu ortaya çıktı. Yine Belçika resmi makamlarının yaptığı araştırmada, terörist Lassoued'in Tunus’ta 26 yıldan fazla hapis cezası bulunduğu da anlaşıldı.Bu arada Tunus’un geçen yıl 15 Ağustos'ta Belçika'dan Lassoued'in iadesini talep ettiği, 1 Eylül'de Federal Kamu Adalet Hizmeti’nin bu iade talebini Brüksel savcılığına ilettiği ancak bu isteğin gözden kaçırıldığı ifade edildi.

DEAŞ’lı teröristi Tunus istemiş Belçikalı yargıç iade etmemiş! ile ilgili etiketler Belçika
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.