DEAŞ'ın eski lideri öldürüldü

Esed saflarında yer alan ve DEAŞ emiri olduğu belirlenen Ömer Hayel Rıfai isimli militan, İdlib'te yaşanan çatışmalarda öldürüldü.

Referans Medya'da yer alan habere göre, Aslen Dera kırsalı Nasib kasabasından olduğu belirtilen Rıfai’nin 2018 yılında Esed rejimine katıldığı ve daha önce DEAŞ’ın ‘Halid Bin Velid Ordusu’ isimli bir tugayında sözde güvenlik emiri olduğu belirtildi.

CAMİYE BOMBA KOYMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDI

Orient News bölge muhabiri, Rejim adına İdlib’te savaşırken öldürülen Ömer Hayel’in 2018’de bir camiye bomba koymaya çalışırken yakalandığını ve tövbe ettiğini açıklaması sonrası serbest bırakıldığını aktardı. Eski sözde DEAŞ emirinin Dera ve çevresinde bir çok adam kaçırma ve suikast eylemlerinden sorumlu olduğu belirtildi.  

Dera kökenli Ömer Hayel Rıfai’nin rejim saflarında kısa sürede yükseldiği ve Şam’ın askeri güvenlikten sorumlu isimlerinden Vefik el Nasır’la sıkı ilişki içerisinde olduğu öğrenildi. Eski DEAŞ militanının uzun süredir Şam’la irtibatlı olduğu ve Esed adına DEAŞ bünyesinde terör faaliyeti yürüttüğü belirtildi. Esed rejiminin Dera bölgesinde kontrol sağladığı 2018 yılı Temmuz ayında rejime teslim olan 80 DEAŞ’lı muhaliflerle savaşma karşılığı serbest bırakılarak İdlib ve Halep bölgelerine gönderildi.

2 BİN DEAŞLI ESED İÇİN SAVAŞIYOR

Rejim saflarında halen 2 binden fazla eski DEAŞ militanın savaştığı ve İdlib’te öldürülen Rıfai’nin tüm terör örgütü mensupları üzerinde etkisi olduğu aktarılıyor. İstihbarat Örgütleri Tarafından Kuruldu ve YönetildiSuriye savaşının seyrini büyük oranda etkileyen DEAŞ terör örgütü farklı ülke istihbaratları tarafından kuruldu ve yönetildi.

Suriyeli uzmanlar, DEAŞ’ın 70 binden fazla insanın ölümünden sorumlu olduğunu belirtiyorlar. Suriyeli muhaliflere karşı başlattığı savaşla 2016 yılında ülkenin üçte birini kontrol eder duruma gelen DEAŞ terör örgütü, daha sonra tüm bu alanları PKK’ya devrederek Deir el Zor çölüne çekildi. 

DEAŞ'ın eski lideri öldürüldü ile ilgili etiketler Suriye DEAŞ cami Ömer Hayel Rıfai
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.