DEAŞ'ın celladı da açık cezaevi firarisi çıktı!

İstanbul'da DEAŞ'ın ganimet hücresine yapılan operasyonda yakalanan 8 kişiden biri örgütün celladı çıktı. Örgüt içi infazları gerçekleştirdiği belirlenen İrfan Yıldız adlı DEAŞ'lının 2016 yılında da açık cezaevinden firar ettiği için gündeme geldiği anlaşıldı.

DAEŞ terör örgütünün “ganimet hücresi”ne yönelik İstanbul merkezli 3 ilde operasyon düzenlendi. 

DAEŞ yapılanmasında yer alıp, örgüte maddi destek sağlamak için hırsızlık, gasp ve soygun yaptıkları gerekçesiyle, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanmaları için İstanbul, Van ve Konya’da operasyon düzenlenen 13 şüpheliden 8’i önceki gece yakalanarak gözaltına alındı.

EMNİYET RAPORUNA RAĞMEN YARI AÇIK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Yakalananlardan birinin, 4 yıl önce İzmit’te bagajında üç tabanca, dört yedek şarjör, iki susturucu, beş el bombası ve bir el yapımı bomba ele geçirilen iki otomobilde bulunan dört şahıstan biri olarak cezaevine gönderilen İrfan Yıldız olduğu belirlendi.

Saçını uzatıp görünüşünü değiştirdiği görülen ve emniyet raporlarına “DAEŞ mensubu” olarak geçen Yıldız, dört yıl önce yakalandığınde emniyet raporuna rağmen silah ticaretinden işlem yapılarak yarı açık cezaevine gönderilmişti.

MECLİS'İN DE GÜNDEMİNDEYDİ

Emniyet istihbarat birimlerinin soruşturmayı yürüten birimlere yazdığı “Adı belirtilen şahısların önümüzdeki süreçte açık cezaevine nakledilecekleri, açık cezaevine geçtikten sonra izin alarak cezaevinden ayrılacakları ve tekrar dönmeyerek çatışma bölgelerine gidebilecekleri yönünde istihbari teyide muhtaç bilgiler elde edilmiştir” şeklindeki raporda ismi geçen ve raporda yer aldığı gibi cezaevinden izin alıp çıktıktan sonra 2016’da üç arkadaşıyla birlikte firar eden İrfan Yıldız’ın bu durumu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de gündem olmuştu.

SERBEST KALDI KEŞİF SIRASINDA YAKALANDI

2016’daki firarından bir yıl sonra tekrar yakalanıp Kocaeli T Tipi Cezaevi’ne konulan ve mahkemece 2017’de bırakılan İrfan Yıldız, serbest kalmasından sonra Aralık 2017’de Ümraniye’de bir cemevi etrafında kameralı gözlüklerle keşif yaparken yanındaki şahısla birlikte yakalandı.

Cep telefonunda Suriye’de bir kişinin boğazını keserek öldürürken çekimiş görüntüleri tespit edilen Yıldız, terör saldırısı amacıyla keşif çalışması yapmak suçundan girdiği cezaevinden de kısa sürede çıkıp DAEŞ adına savaşmak üzere Suriye’ye gitmişti.

YENİ GÖREVİ GANİMET TOPLAMAKTI

DAEŞ’in Suriye kamplarında infazcı cellat olarak bulunup, örgüt tarafından rehin alınan sözde düşman ve örgüt içerisindeki sözde hainleri boğazını keserek infaz ettiği istihbarat birimlerince belirlenen İrfan Yıldız'ın, TSK tarafından düzenlenen Fırat Kalkanı Harekatı sonrasında örgütün dağılışının önüne geçmek ve finansal destek sağlamak için tekrar Türkiye’ye giriş yaptığı tespit edildi.

DEAŞ'ın celladı da açık cezaevi firarisi çıktı! ile ilgili etiketler DEAŞ cezaevi yarı açık cezaevi firar cellat
GÜNÜN VİDEOSU

Amasya Et Entegre Merkezi'nde skandal görüntüler! Hayvana baltayla vurup eklem yerlerini kestiler

Amasya Kral Et Entegre Merkezi'nde çekildiği belirtilen hayvana işkence görüntüleri sosyal medyada infial yarattı. Görüntülerde hayvana eziyet ettiği belirlenen 5 kişi gözaltına alındı.