Davutoğlu, Abdüllatif Şener'i solladı!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu son mesajları ile, AK Parti'den ayrılıp başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve birlikte yol aldığı arkadaşlarını eleştiren Abdüllatif Şener'i solladı. Açıklamaları ile "vefasızlık diz boyu" dedirten Davutoğlu, kurucusu olduğu İstanbul Şehir Üniversitesi'nin uzun süredir yaşadığı mali sorunlar nedeniyle kapatılması sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı şahsi hesaplaşma maksadıyla hedef aldı.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun mütevelli heyeti başkanlığında kurulan İstanbul Şehir Üniversitesi vakfına yaşadığı mali sorunlar nedeniyle kayyum atanmıştı. Üniversiteye bir de garantör üniversite tayin edilmişti. 

Ancak garantör üniversitenin yaptığı denetimler sonucunda mevcut mal varlığıylı eğitim ve öğretim faaliyetlerinin sürdürülemeyeceği tespit edilip bu durum da YÖK tarafından onaylanınca Şehir Üniversitesi'nin faaliyet izni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile kaldırıldı. 

Yönetilemediği için mali yönden çöken üniversitenin kurucuları arasında yer alan Davutoğlu ise bu gelişmenin ardından eski Maliye Bakanı Abdullatif Şener'i sollayıp vefasızlıkta zirve yaptı.

Davutoğlu, karar sonrası üniversite ile ilgili gerçekleri görmeyip, "Cumhurbaşkanı iyi ama çevresi kötü aldatmacasının daha fazla savunulacak hali kalmamıştır. Açık konuşalım; rant yiyicilere bulduğu parayı üniversitelerden esirgeyen de, siyasi hırsı ve kini için hiçbir engel tanımayan da bizatihi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dır." sözleri ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı. 

Davutoğlu, Abdüllatif Şener'i solladı! ile ilgili etiketler Ahmet Davutoğlu YÖK Cumhurbaşkanı şehir üniversitesi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.