Davutoğlu 10 büyükelçiye yaptırım uygulanmasına karşı!

"10 büyükelçi" krizi Türk siyasetinde turnusol işlevi görmeye başladı... "Stratejik derinlik" politikasını, teslimiyet stratejisine dönüştürenler bir bir ortaya çıktı... Türkiye'nin iç işlerine karışan batılı diplomatları savunmak bakın kimlere düştü...

Ankara'da görev yapan ABD, Almanya ve Fransa'nın da aralarında bulunduğu 10 ülkeden büyükelçinin Osman Kavala'nın serbest bırakılması için yaptığı çağrı yeni bir diplomatik krize neden oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı ülkelerinin Türk yargısına müdahale girişimine çok sert tepki göstererek bu şahısların "Persona non grata (İstenmeyen adam)" ilan edilmeleri için talimat verdiğini açıkladı.

Erdoğan, bu büyükelçilerin "istenmeyen kişi" ilan edilmeleri için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştüğünü belirterek, "Ne yapması gerektiğini söyledim. 'Bu 10 tane büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmelerini hemen halledeceksiniz' dedim. Bunlar Türkiye'yi tanıyacaklar. Türkiye'yi bilmedikleri, anlamadıkları gün burayı terk edecekler." dedi.

DAVUTOĞLU'NUN STRATEJİSİ ŞAŞTI!

Diğer yandan, batılı diplomatların teamüle aykırı bu girişimine muhalefet cephesinden tecrübeli diplomatlar bile itiraz ederken, geçmişte Dışişleri Bakanlığı görevinde bulunmuş Ahmet Davutoğlu'ndan gelen mesajlar şaşırttı.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu yaptığı açıklamayla, "10 diplomat" krizinde "stratejik teslimiyet" politikası izlediğinin sinyallerini verdi.

Davutoğlu, yaşanan gelişmelerle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 'Tarihimizin en büyük diplomatik krizi çıkarılarak ülkemize yazık ediliyor' ifadelerini kullandı.

Ahmet Davutoğlu sözlerinin devamında Türkiye'nin atacağı adımları haksız çıkarmaya yönelik şu sözleri kaydetti;

"10 büyükelçiyi istenmeyen adam ilan etmenin ne Osman Kavala ile ne de yargı bağımsızlığıyla bir ilgisi vardır. Öyle olsaydı ağır ithamlar altındaki Rahip Brunson Trump'ın telefonu ile Deniz Yücel ise Merkel'in talebiyle bırakılmazdı. Devlet aklının yerini sokak kavgası söylemi aldı.

Ülkeye yazık ediyorsunuz! Bağımsız yargımızın kararlarına karşı iç ve dış müdahalelere hep birlikte karşı çıkalım. Ancak, yargımızın başka başkentlerden talimatlarla çalışabileceği algısını bu iktidar oluşturmuştur. Hukuku ayaklar altına alarak, dış politikayı at pazarlığına çeviren bu iktidar, ülkemizin itibarını yok etmiştir. Kavala'ya her vatandaşımızın hak ettiği bağımsız ve adil yargılanma hakkını verdiğinizde başka başkentleri de susturursunuz! En fazla ihracat yaptığımız ülkelerle tarihimizin en büyük diplomatik krizini çıkarmak için bu telaş ve istek nedendir? Adaletinizden kendi vatandaşlarınız şüphe duyarken ne yargınızın ne de ülkenizin bir itibarı kalmaz. Yazık!"

Davutoğlu 10 büyükelçiye yaptırım uygulanmasına karşı! ile ilgili etiketler Erdoğan diploomat Büyükelçi Davutoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.