Datça açıklarında yeni bir deprem daha meydana geldi!

Arap Levhası'nın Avrasya Levhası'na çarparak altına gömülüyor olduğu, tektonik açıdan en riskli bölge kabul edilen güney batı Türkiye kıyılarının açıklarında yaşanan deprem fırtınası devam ediyor. Kandilli rasathanesinin yaptığı açıklamaya göre Akdeniz'in bahsi geçen bölgesinde saat 20:39'da, bu kez de 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Aradan kısa bir süre geçmişken bu kez de aynı bölgede 4.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi!

Türkiye'nin güney batı kıyılarının açıklarındaki deprem fırtınası son sürat devam ediyor.

TEKTONİK OLARAK EN TEHLİKELİ BÖLGELERDEN BİRİ

Arap Levhası'nın Avrasya levhasına çarptığı ve altına gömülüyor olduğu, dolayısıyla deprem ve volkanizmanın çok sık görüldüğü; Türkiye'nin tektonik olarak en tehlikeli bölgesi olarak görülen güney batı Türkiye'ye pek de uzak olmayan bir mesafede, Türk karasularının biraz dışındaki Yunan adalarının arasında kalan bir noktada deprem meydana geldi. 

Datça açıklarında yeni bir deprem daha meydana geldi!

Birkaç gündür deprem fırtınasının yaşanıyor olduğu bölgenin, Türkiye'ye ciddi bir zarar verebilecek bir enerjiye sahip olduğu düşünülmüyor. Zira 4'ün üzerinde birçok deprem gerçekleşmesi, fay hattında biriken enerjinin önemli kısmının boşaldığını işaret ediyor. 

KANDİLLİ RASATHANESİ BİRKAÇ SAAT ÖNCEKİ DEPREMİ PAYLAŞTI

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'nin yaptığı açıklamaya göre, bahsi geçen deprem fırtınası bölgesinde 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, 20:39'da yer kabuğunun 9.3 km derinliğinde meydana gelmişti. 

 

ARADAN KISA BİR SÜRE GEÇMİŞKEN DAHA ŞİDDETLİ BİR DEPREM!

AFAD'ın resmi Twitter hesabından paylaştığı yeni bir bilgiye göre ise aynı bölgede bu kez de 4.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 

Depremlerin giderek şiddetleniyor olması ise dikkatlerden kaçmadı.

 

Datça açıklarında yeni bir deprem daha meydana geldi! ile ilgili etiketler deprem Akdeniz kandilli RASATHANE
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.