Darüşşafaka Doğuş'tan muhteşem zafer

Turkish Airlines Euroleague'de son 8'e kalmaya çalışan Darüşşafaka Doğuş, Almanya'da Brose Bamberg'i 99-97 yenerek çeyrek final için koca bir adım attı.

Darüşşafaka Doğuş son derece çekişmeli geçen bir maçta, Turkish Airlines Euroleague’in 29. haftasında deplasmanda Brose Baskets Bamberg’i uzatma sonunda 99-97 yenerek playoff umudunu son haftaya taşıdı. Daçka gelecek hafta son maçta sahasında Kızılyıldız’ı yenmeyi başarırsa tarihinde ilk kez Euroleague’in en iyi 8 takımı arasına girecek.

Maça Darüşşafaka Doğuş Wanamaker, Bertans, Clyburn, Moerman ve Zizic ilk 5’iyle başladı. Daçka maça özellikle hücumda çok zorlanarak başladı, bir türlü topu boyalı alana geçiremedi. Buna karşın 5. dakika dolarken televizyon molasına 8-8 eşitlikle gidildi. Daçka iki üçlükle 10-14 öne geçse de Brose, Maodo Lo’nun liderliğine üç dakikada 12-0’lık bir seri yakalayıp çeyreği 22-14’le önde bitirdi.

Sorunlar ikinci çeyrekte de sürdü Daçka için: Hücumda bir türlü üretkenlik sağlanamayınca 14. dakikada fark 14 sayıya çıktı: 33-19. Daçka’da koç Blatt bu noktada pivotlarından vazgeçip kısa 5’e döndü. Bu 5’le savunma sertliği arttı, Brose kalan 6 dakikada sadece 7 sayı bulabildi. Ama Daçka boş şutları dahi sokamayınca devreyi 11 sayı farkla geride kapadı: 40-29.

DAÇKA İKİNCİ YARIDA 55 SAYI ATTI

Üçüncü çeyreğe iki takım da kolay sayılar bularak başladı ve ev sahibi 13. dakikayı 49-35 önde geçti. Daçka Moerman’ın üçlüğü ve Clyburn’ün basket faulüyle bir ivme yakaladı ve farkı 8’e çekti: 49-41. Darüşşafaka Doğuş savunmada baskıyı artırınca Brose’ye 6 dakikada sadece 9 sayı izni verdi ve Moerman’ın boyalı alandaki basketleriyle de çeyrek sonunda rakibine üç sayı kadar yaklaştı: 58-55.

Daçka karar çeyreğine Moerman ve Clyburn’ün basket faulleriyle başladı ve iki sayıyla öne geçti: 58-60. Brose ikili oyunlardan sonra boyalı alanda üst üste basketler bularak 36. dakikada 72-67’lik yakaladı. Wilbekin ve Moerman’la gelen 5-0’lık seri skoru tekrar eşitledi: 72-72.

Darüşşafaka Doğuş son bir dakikaya 5 sayı geride girmesine karşın önce Clyburn’ün turnikesi, sonra da Harangody’nin üçlüğüyle skoru eşitledi: 84-84. Miller son hücumu değerlendiremeyince maç uzatmaya gitti.

UZATMADA DAÇKA GÜLDÜ

Uzatmada Daçka’yı sürükleyen Wanamaker-Clyburn ikilisi oldu. Onların sayılarıyla Daçka bitime 54 saniye kala 94-97 öne geçti. Maçın kahramanı Wanamaker’ın iki serbest atış kaçırmasından sonra son bir şans yakalayan Brose’de Miller’ın şutu çemberden dönünce Daçka maçı da iki sayı farkla 97-99 kazandı.

MAÇ NOTLARI

• Darüşşafaka Doğuş bu sezon Euroleague’deki 29. maçında 15’inci galibiyetini aldı. Bu Daçka’nın 21 Aralık’taki Fenerbahçe maçından beri ilk deplasman galibiyeti oldu.

• Daçka bu sezon Euroleague’de ilk kez uzatma oynadı ve bu sınavdan gülerek ayrıldı.

• Daçka maçın ilk yarısında şut ritmini bir türlü bulamadı ve 11/36 isabette kaldı. Daçka ikinci ve uzatmada ise 22/38 isabetle oynadı.

• Darüşşafaka Doğuş’un gardı Wanamaker eski takımına karşı kariyerinin en iyi maçlarından birini çıkardı Amerikalı gard 41 dakikada 30 sayı, 6 ribaunt ve 6 asistle oynadı. Wanamaker 30 sayı ve 34 verimlilik puanıyla kariyer rekorlarını kırdı.

• Daçka’nın forvet oyuncusu Moerman son dönemdeki en etkili oyununu oynadı: 35 dakikada, 19 sayı ve 12 ribauntla double-double yaptı.

• Daçka maç boyunca iki pivotundan çok az katkı alabildi. Zizic ve Furkan toplam sadece 17 dakika görev alıp 2 sayı ve 5 ribaunt üretebildi.

Darüşşafaka Doğuş'tan muhteşem zafer ile ilgili etiketler EuroLeague brose bamberg Darüşşafaka Doğuş maç sonucu 99 - 97
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.