“Darmık Dağı alındı, Marşımız Kilis’in sınırından başlayarak Türk toprakları”

Afrin'deki terör unsurlarına karşı düzenlenen Zeytin Dalı Harekâtı’nda 14 gün geride kalırken, TSK’nın özel operasyon birlikleri Darmık Dağı’nı teröristlerden temizledi ve Türk bayrağı dikti. Harekâtta bugüne kadar 823 PKK/PYD’li terörist öldürüldü.

Afrin bölgesine yönelik Zeytin Dalı Harekâtı’nda dün itibarıyla 14. gün geride kaldı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nce terör örgütü PYD/PKK’dan arındırılan Darmık Dağı’na komandolarca Türk bayrağı asıldı. Afrin’in kuzeybatısında stratejik öneme sahip Darmık Dağı’ndan harekatın başladığı 20 Ocak’tan bu yana terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca Kilis’e roket saldırıları düzenleniyordu. Hava ve karadan ateş altına alınan bölgeye giren komandolar, dağı terör örgütünden temizledi.

Harekâta katılan 57. Komando Taburu’ndan bir asker tarafından kayda alınan görüntülerde, dağın zirvesine çıkan başka bir askerin “Türk milletine armağandır” diyerek elindeki Türk bayrağını diktiği görülüyor. Kayıtta, görüntüyü çeken kişinin “Darmık Dağı alındı, Marşımız Kilis’in sınırından başlayarak Türk toprakları” ifadesini kullandığı duyuluyor. Görüntünün son bölümünde ise ele geçirilen zirvede bekleyen komandolar yer alıyor.

TANK VE OBÜSLER SURİYE SINIRINDAN GİRDİ

Afrin'de terör örgütlerine yönelik devam eden Zeytin Dalı Harekatı için Suriye sınırının kritik noktalarına tank ve obüs sevkiyatı yapıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı için sınıra sevkiyatlar devam ediyor. Obüs ve tanklar, terör örgütlerinin ellerinden kurtarılan bölgelere ilerlerken, arkaları yeni sevkiyatlar ile dolduruluyor.

ASKERİ KONVOY SURİYE'YE GİRİŞ YAPTI

Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığından hareket eden askeri konvoy akşam saatlerinde Kilis’teki Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan Suriye’ye giriş yaptı.

Buradan Afrin’e bağlı Darmık ve Bursea dağlarına yönelik devam eden operasyona destek vereceği öğrenildi.

“Darmık Dağı alındı, Marşımız Kilis’in sınırından başlayarak Türk toprakları” ile ilgili etiketler Afrin darmık dağı zeytin dalı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.