Darbenin ardından eski Başbakanın evine gitmesine izin verildi

Askeri darbe girişiminin ardından gözaltına alınan Başbakan Abdullah Hamduk’un Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdülfettah El Burhan’ın evinden kendi evine gitmesine izin verildiği aktarıldı.

Sudan’da dün sabah saatlerindeki darbe girişiminin ardından geçiş hükümetindeki Başbakan Abdullah Hamduk ve aralarında en az 4 bakanın da bulunduğu diğer sivil hükümet yetkilileri gözaltına alınmıştı.

RESMİ BAŞBAKAN'IN EVİNE DÖNMESİNE İZİN VERİLDİ

Askeri darbe girişiminde gözaltına alınmasından bu yana haber alınamayan Başbakan Hamduk'un Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdülfettah El Burhan’ın evinde olduğu ortaya çıkmıştı.

Güvenlik gerecekleriyle isminin kullanılmasını istemeyen askeri bir yetkili basına verdiği demeçte, Başbakan Hamduk'un ve eşinin başkent Hartum’daki evlerine dönmesine izin verildiğini aktardı. Yetkili, Hamduk’un evinin sıkı güvenlik altında olduğunu ifade ederek, Hamduk ve eşinin dış dünyayla iletişim kurması konusunda herhangi bir kısıtlma olup olmadığı konusunda bilgi paylaşmadı.

ABD, SUDAN'A YAPILAN 700 MİLYON DOLARLIK YARDIMI ASKIYA ALDI 

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin, Sudan'a 700 milyon dolarlık yardımı askıya aldığını belirterek, "Her şeyden önce masum sivillere yönelik her türlü şiddeti durdurmalı, gözaltına alınanları serbest bırakmalılar ve demokratik bir yola geri dönmeliler" dedi.

 

Darbenin ardından eski Başbakanın evine gitmesine izin verildi ile ilgili etiketler Sudan Darbe ev Başbakan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.