Darbeci Hafter, PKK taktiği uygulamaya başladı!

Libya’da Muammer Kaddafi sonrası başlayan iç karışıklık devam ediyor.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

ABD yanlısı darbeci Hafter’in, Libya’ya paralı ve isyancı askerler ile yaptığı saldırılardan hiç bir sonuç alamadığı belirtildi. Ülkenin meşru hükümeti olan, Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin Türkiye ile yaptığı askeri işbirliği ile dengelerin değiştiğini belirten uluslararası gözlemciler, Hafter’in Libya’nın yasal hükümetini devirmek için giriştiği tüm hamlelerin de boşa çıktığını ve darbe üzerine darbe yediğini ifade ettiler.

ZORDA KALAN HAFTER PKK TAKTİĞİ UYGULUYOR!
Libya’da darbe ve halkı birbirine düşürme girişimleri başarısız olan Hafter’in, savaşacak asker bulamadığı da ortaya çıktı. Hafter’in Çad’dan getirdiği paralı askerlerin bir kısmının öldüğü, bir kısmının da esir alındığı öğrenildi. Askersiz kalan Hafter’in, açığını kapatmak için PKK taktiği uyguladığı belirlendi.

ÇOCUK ASKERLER HENÜZ 2005 DOĞUMLU ÇOCUKLAR!
Libya UMH Güçleri tarafından esir alınan Hafter tarafından savaştırılan askerlerin doğum tarihlerinim 2005'ten başladığı tespit edildi. Henüz 15 ve 17 yaşlarında olan çocuk askerlerin,silah tutmayı bilmedikleri öne sürüldü.

Libya iç karışıklığını izleyen tarafsız gözlemcilerin, zor durumda kalan Hafter'in çocukları ve gençleri zorla silah altına aldığı, daha önce de gündeme gelmişti.

Darbeci Hafter'in meşru Libya Hukümeti'ne karşı savaşmaya zorladığı 15 yaşın altındaki 3 çocuk, Libya Ordusu tarafından gözaltına alındıktan sonra ailelerine teslim edilmek üzere emniyet birimlerine gönderildi. Hafter'in ordusunda çok sayıda çocuk asker bulunuyor.

Darbeci Hafter, PKK taktiği uygulamaya başladı! ile ilgili etiketler Libya PKK Hafter çocuk asker
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.