Darbeci amirale müebbet hapis cezası!

15 Temmuz darbe girişiminde ‘il sıkıyönetim komutanı’ olarak adı geçen eski Marmaris Aksaz Deniz Üssü Komutanı Tuğamiral Namık Alper ve eski Aksaz Merkez Komutanı Albay Aytunç Kan, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

15 Temmuz darbe girişiminde Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanı olarak görev yapan ve darbeciler tarafından il sıkıyönetim komutanı olarak görevlendirilen eski Tuğamiral Namık Alper ve eski Aksaz Merkez Komutanı Albay Aytunç Kan, yargılandıkları Muğla 2’nci ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘anayasayı ihlal’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

20170220AW988887_01

DARBE GERÇEKLEŞSEYDİ, İL SIKIYÖNETİM KOMUTANI OLACAKTI!

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Marmaris İlçe Jandarma Karakol Komutan Vekili Üsteğmen Selçuk Apaydın’ın Aksaz’a gelmesini isteyen ve bunu reddeden üsteğmeni ekip gönderip kendisini aldıracağını belirterek tehdit eden eski Marmaris Aksaz Deniz Üssü Komutanı Tuğamiral Namık Alper ve eski Aksaz Merkez Komutanı Albay Aytunç Kan’ın Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek, silahlı terör örgütüne üye olma, TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırmaya veya engelleyemeye teşebbüs etme’ suçlarından yargılanmasına devam edildi. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanan sanıklara son duruşmada son sözleri soruldu. Sanık eski Tuğamiral Namık Alper, “Atılı suçları işlemedim. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA

Darbeci amirale müebbet hapis cezası! ile ilgili etiketler 15 Temmuz darbeci amiral
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.