Danıştay cinayeti sanığından Ekrem İmamoğlu'na 'suikast mektubu'! İhbardan sonra soruşturma başlatıldı

Danıştay cinayeti sanığı Osman Yıldırım, cezaevinden gönderdiği bir mektupla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik bir suikast ihbarında bulunmuştu. Olayın ardından Cumhuriyet Başsavcılığı konu ile ilgili bir soruşturma başlattı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, 'İmamoğlu’na suikast mektubu' adlı köşe yazısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yapılan suikast bildirimini yazdı. Terkoğlu, Danıştay cinayeti davasından tutuklanan ve Edirne Cezaevi'nde bulunan Osman Yıldırım'ın İmamoğlu'na yönelik bir suikast ihbarında bulunduğunu yazdı.

Danıştay cinayeti sanığından Ekrem İmamoğlu'na 'suikast mektubu'! İhbardan sonra soruşturma başlatıldı

İhbar mektubunun İBB'ye ulaşmasının ardından İmamoğlu'nun avukatlarından Kemal Polat, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Valiliği'ne konu ile ilgili şikayette bulundu. Şikayetin ardından Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

NE OLMUŞTU?

Danıştay 2. Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in yaşamını yitirdiği ve 4 kişinin yaralandığı 17 Mayıs 2006'da düzenlenen silahlı saldırının faillerinden Osman Yıldırım "kasten öldürmeye yardım" suçundan 14 yıl 2'şer ay, 4 kişinin "öldürülmesine teşebbüse yardım" suçundan da 25'şer yıl olmak üzere toplam 39 yıl 2'şer ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Halen Edirne F tipi kapalı cezaevinde hükümlü bulunan Yıldırım, 31 Ocak 2022'de cezaevi müdürlüğüne bir ihbar mektubu gönderdi. Yıldırım mektubunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik suikast düzenleneceğini ileri sürmüştü.

Danıştay cinayeti sanığından Ekrem İmamoğlu'na 'suikast mektubu'! İhbardan sonra soruşturma başlatıldı ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu suikast mektubu osman yıldırım Danıştay cinayeti sanığı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.