Danimarka, AstraZeneca aşısının kullanımını tamamen durdurduğunu açıkladı

Danimarka Sağlık İdaresi AstraZeneca ilaç şirketinin ortak geliştirdiği aşıyı aşılama programından çıkardığını resmi olarak açıkladı

Koranavirüs salgının tüm dünyayı etkisi altına almışken Danimarka  Oxford Üniversitesi ve Britanya merkezli AstraZeneca ilaç şirketinin ortak geliştirdiği aşıyı aşılama programından çıkardığını bildirdi.

KANDA PIHTILAŞMA YAPIYOR

AstraZeneca için Avrupa Birliği’nin (AB) ilaç düzenleyicisi Avrupa İlaç Ajansı (EMA), aşının ‘kanda alışılmadık şekilde görülen’ pıhtılaşmalarla ‘bağlantısı bulunduğunu’ ancak bunun ‘çok nadir görülen yan etkiler’ arasında olduğunu bildirmişti.

AŞININ PIHTILAŞMA İLE ARASINDA BAĞ VAR

Danimarka Sağlık İdaresi’nin açıklamasında, Danimarka ile Norveç arasında yapılan ortak çalışmada, AstraZeneca aşısı ‘Vaxzevria’nın uygulanmasının ardından, aşı ile bazı kişilerde beyinde ortaya çıkan kan pıhtılaşması arasında bağ bulunduğu kaydedildi.

Danimarka, AstraZeneca aşısının kullanımını tamamen durdurduğunu açıkladı ile ilgili etiketler Danimarka AstraZeneca aşı kan pıhtılaşması
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.