Kayserispor'da Dan Petrescu pazar günü takımı devralıyor

Kayserispor'un bu sezon 3. teknik direktörü olan Dan Petrescu yarın Kayseri'ye gelerek takımın başına geçecek. Kümede kalma mücadelesi veren Sarı-Kırmızılı ekip Rumen teknik adamla 2.5 yıllık sözleşme imzalarken, yönetici Mustafa Tokgöz Beşiktaş'tan Jeremain Lens'le ilgilenmediklerini açıkladı.

Hes Kablo Kayserispor'un teknik direktörü Dan Petrescu, yarın Kayseri’ye geliyor. Sezona Bayram Bektaş'la başlayan ancak 7 haftada alınan 6 puanı beğenmeyip genç çalıştırıcıyla yollarını ayıran Sarı-Kırmızılılar, göreve tecrübeli isim Samet Aybaba'yı getirmişti.

8. haftadaki G.Saray deplasmanıyla ilk maçına çıkan Aybaba, zorlu maçta 1 puan çıkarınca yönetime ve taraftara umut vermişti. İlk 4 maçında 4 beraberlik elde ettikten sonra 4 maç üst üste mağlup olunca gönderilen Aybaba'nın yerine Rumen çalıştırıcı Dan Petrescu geliyor.

Kayseri ekibinin bugüm oynadığı Yeni Malatyaspor maçını televizyondan izleyen 53 yaşındaki teknik adam yarın akşam saatlerinde, herhangi bir gecikme olması halinde ise pazartesi günü şehre gelecek.

Hes Kablo Kayserispor Basın Sözcüsü Mustafa Tokgöz, transfer ile ilgili olarak da "Daha önce de belirttiğim gibi transfer yasağımız mevcut. 25 Milyon TL gibi bir ödeme yapılması gerekiyor. Şu an mümkün görünmüyor. Ancak ödenecekmiş gibi de hazırlığımızı yapıyoruz. Bazı medya organlarında Beşiktaş futbolcuları Dos Santos ve Jeremain Lens’i transfer ettiğimiz yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır" açıklaması yaptı.

FENERBAHÇE'YLE YILLAR SÜREN FLÖRT

2004 yılında teknik direktörlüpe Petrescu, 2010-11 sezonunda Rusya'nın Kuban Krasnodar takımını 2. yaparak hocalık kariyerindeki ilk parlamasını gerçekleştirdi.. Ardından Dinamo Moskova'nın başına geçen Rumen teknik adam, 2013'te Fenerbahçe'nin gündemine gelmışti. Ajansspor'un aktardığına göre, Başkan Aziz Yıldırım, futbolcu iken alamadığı efsane isim için harekete geçer. Ancak Yıldırım, 2015'e kadar Dinamo Moskova ile mukavelesi bulunan Petrescu'yu Ruslardan koparamaz. Takımın başına o sezon Fenerbahçe'yi şampiyonluğa taşıyacak olan Ersun Yanal getirilir.

Asıl adı Daniel Vasile Petrescu olan Rumen çalıştırıcı, Kasım 2020'de İtalyan basınına verdiği röportajda Fenerbahçe'ye gerçekleşmeyen transfer hikayesini de anlatmıştı. 53 yaşındaki teknik adam, o günleri şöyle dile getirdi: "1991 yazında İstanbul'a gitmiş Fenerbahçe'den avans dahi almıştım. Transfer bitmiş görünüyordu. Havaalanında İstanbul'a uçmak için bekliyordum ki menajerim Giovanni Becali ve Foggia Başkanı Pasquale Casillo'nun geldiğini gördüm. Bir anda kendimi İtalya'ya giden özel bir uçakta buldum."

Kayserispor'da Dan Petrescu pazar günü takımı devralıyor ile ilgili etiketler Kayserispor Dan Petrescu Mustafa Tokgöz
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.