Damaklarda iz bırakacak fajita tarifi! Etli fajita yapmak için gerekli malzemeler…

Fajita, sevilen et yemekleri arasında yer alıyor. Özellikle davet sofralarında başköşede yer alıyor. Misafirlerine sıradan yemekler sunmayı sevmeyenler, bu tarifle yumuşacık, lezzetli ve tadına doyulmayan fajita hazırlayabilir. İşte bu özel tarifin detayları…

Fajita yapmak için 500 gram dana eti kullanmak yeterli oluyor. Aynı zamanda iki adet kırmızı soğan, 1 tane yeşil, kırmızı ve sarı biber; fajitanın mükemmel görüntüsünün ortaya çıkmasına katkı sunuyor. 2 çay kaşığı; karabiber, sarımsak tozu, soğan tozu ve tuz yemeğe eklenmesi gereken malzemeler arasında yer alıyor.

1 çay kaşığı; acı toz biber, toz tatlı biber,1 yemek kaşığı zeytinyağı, 3 yemek kaşığı tereyağı da fajita yapımı sırasında kullanılıyor. Fajita, yanında tortilla ekmeği ile servis edilebilir. Fajitayı hazırlamadan önce elleri yıkamak ve hijyen için gerekli diğer hazırlıkları yapmak gerekiyor.

FAJİTA TARİFİ

Damaklarda iz bırakacak fajita tarifi! Etli fajita yapmak için gerekli malzemeler…

Fajita hazırlamaya et, biber ve soğanları doğrayarak başlamak gerekiyor. Doğrama işlemi sırasında aynı boyda olacak şekilde jülyen kesim yapılırsa ortaya daha hoş bir görüntü çıkıyor. Ardından zeytinyağına hafifçe bulanan tavaya soğanlar atılıyor. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavruluyor.

Soğanlar kavrulunca biberler de ekleniyor. 3-4 dakika boyunca pişiriliyor. Biberlerden sonra sıra ete geliyor. Etler, 6-7 dakika boyunca pişiriliyor. Bir sonraki aşamada güveç ya da ısıdan etkilenmeyen porselen bir kap kullanılabilir. Bu aşamada kap kısık ateşe konur. Ardından tere yağ eklenir ve erimeye bırakılır.

Eriyen tereyağın içerisine tavada pişen etler ve diğer malzemeler eklenir. Üzerine kapatılan lavaşlar da ocağın sıcaklığıyla ısınır. Pişme işlemi tamamlanınca servis edilir. Fajitayı son aşamada 200 derecelik fırında pişirmek de mümkündür. Damak tadınıza hangi pişirme yöntemi hitap ediyorsa onu seçebilirsiniz.

FAJİTANIN YANINA NE GİDER?

Fajitanın yanına yapılacak yemeklerden biri fırın makarnadır. Aynı zamanda pirinç pilavı da fajitanın yanına iyi bir seçim olur. Patates kızartması ile fajita, hoş bir ikili oluşturur.

Soslarla da yemeği süslemek mümkündür. Acı salsa, avokado ve yoğurtlu sos ile fajitanın daha lezzetli hale gelmesi sağlanabilir.

Damaklarda iz bırakacak fajita tarifi! Etli fajita yapmak için gerekli malzemeler… ile ilgili etiketler Yemek Tarifi Yemek
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.