Daha ucuzu yapılamayabilir! Nokia G22 yüzünü gösterdi

Teknolojinin sınırlarını zorlayan telefonlar genellikle bütçeyi de zorluyor. Bu konuda öncü adımlar adan Nokia, şimdilerde G22 üzerinde çalışıyor. İşte detaylar…

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, telefonlar da adete birer küçük bilgisayarlar haline dönüştü. Bu kapsamda pek çok telefonun içerisinden metin yazmak ya da sunum yapmak gibi işlemler, son derece basitleşti. Buna ek olarak telefon markalarının yarışı daha çok hız ve kamera üzerine odaklandı. Sektöre yıllar sonra geri dönen Nokia ise, yeni bir model üzerinde çalışmaya başladı.

Bilindiği üzere, bir döneme damga vuran Nokia telefonlar, tuşlu telefonların olduğu dönemlerde çok popülerdi. Ekran teknolojisinin gelişmesi ve dokunmatik akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle birlikte kulvar dışı kalan Nokia, yeniden sektöre döneceğini gösterdi. Şimdilerde çalışmalarını Finlandiyalı HMD Global çatısı altında sürdüren Nokia, bu kez bütçe dostu akıllı telefonlara yönlendi. Bunlardan biri olan G22 ise, yüzünü ilk kez gösterdi.

G22’NİN ÖZELLİKLERİ ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLADI

Daha ucuzu yapılamayabilir! Nokia G22 yüzünü gösterdi

Piyasaya sürdüğü uygun fiyatlı akıllı telefonlar ile yeniden yarışa dahil olan Nokia, bu kez G22 üzerinde çalışmaya başlamıştı. Dizüstü bilgisayar, tablet veya telefonların merkezi işlem birimini ve grafik işlem birimini kıyaslamak için popüler bir platformlar arası yardımcı program olan Geekbench’te görülmeye başlanmış olan G22’nin özellikleri de ortaya çıkar hale geldi. Sekiz çekirdekli 1.8 GHz Unisoc T606 işlemci taşıyan G22, Mali-G57 grafik birimi ve 4 GB RAM kapasitesi ile teknoloji severler ile buluşmaya hazırlanıyor.

G22’NİN FİYATI OLDUKÇA UYGUN BELİRLENECEK

Android 12 işletim sistemi ile gelmesi beklenen G22, Geekbench testlerinden 308 tek çekirdek, 1094 çoklu çekirdek puanı ile geçti. 18W hızlı şarj destekli 5.050 mAh batarya ile kullanıma sunulacak olan Nokia G22, 50MP ana kamera olmak üzere üçlü kamera sistemi ile donatıldı. Herhangi bir değişiklik olmaması halinde tasarımında klasik çizgilerini koruyacak olan Nokia G22’nin fiyatı henüz belli değil. Ancak bütçe dostu telefonları genellikle 100 dolar civarından satışa sunan Nokia’nın yeni teknoloji severler ile buluşturacağı G22’de de benzer bir fiyat politikasını gütmesi bekleniyor.

Daha ucuzu yapılamayabilir! Nokia G22 yüzünü gösterdi ile ilgili etiketler Nokia telefon
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.