DAHA filmi büyük umutlarla geliyor!

Ay Yapım’ın yapımcılığını, b.i.t arts’ın ortak yapımcılığını üstlendiği Onur Saylak’ın yönetmenliğini yaptığı ‘DAHA’, Türkiye prömiyerini yaptığı 24. Uluslararası Adana Film Festivali’nde ödül yağmuruna tutuldu. Hakan Günday'ın aynı isimli romanından uyurlanan filmin konusu nedir? Yılmaz Güney, SİYAD En İyi Film, Adana İzleyici ve Umut Veren Genç Erkek Oyuncu ödüllerini kazanan filmin oyuncu kadrosunda kimler bulunuyor? Detaylar ve fragman haberimizde...

Ay Yapım'ın yapımcılığını üstlendiği Hakan Günday'ın romanından beyaz perdeye uyarlanan DAHA filmi 24. Uluslararası Adana Film Festivali ulusal yarışmasından dört ödül aldı. Filmin yönetmen koltuğunda ilk uzun metraj deneyiminin heyecanını yaşayan Onur Saylak duruyor. DAHA, Yılmaz Güney, SİYAD En İyi Film, Adana İzleyici ve Umut Veren Genç Erkek Oyuncu ödüllerini kazanarak festivale damgasını vurdu. Peki, Daha filminin konusu nedir, oyuncu kadrosunda kimler bulunuyor? Ayrıca Daha filminin fragmanını haberimizde bulabilirsiniz....

daha1

Ay Yapım’ın yapımcılığını, b.i.t arts’ın ortak yapımcılığını üstlendiği Onur Saylak’ın yönetmenliğini yaptığı ‘DAHA’, Türkiye prömiyerini yaptığı 24. Uluslararası Adana Film Festivali’nde ödül yağmuruna tutuldu. Bir baba oğul hikâyesine odaklanan ‘DAHA’, Yılmaz Güney, SİYAD En İyi Film ve Adana İzleyici ödüllerini kazanırken filmin başrol oyuncularından Hayat Van Eck ise Umut Veren Genç Erkek Oyuncu Ödülü’ne layık görüldü. Hakan Günday’ın aynı adlı romanından uyarlanan ‘DAHA’, etkileyici oyunculuklarıyla birlikte yönetmen Onur Saylak’ın çarpıcı anlatım diliyle eleştirmenlerin övgü dolu yorumlarını aldı.

Filmin kazandığı ödülleri takdim alan Saylak, duygularını şu sözlerle ifade etti: “Filmin festivale katılması yeterince kıymetli. Pek çok iyi yönetmenle birlikte bir seçkide buluşmak inanılmaz keyifli. Önemli olan seyirciyle bütünleşmekti. Biz ekip olarak bunu başardığımız için çok mutluyuz. Hem seyirci ödülü, hem sinema eleştirmenleri ödülü hem de jüriden Yılmaz Güney Ödülü almak filmimizin tüm izleyenler tarafından takdir gördüğünü ve iyi yolda olduğumuzu gösterdi.”

more

Filmde 14 yaşındaki Gaza karakterine hayat veren ve henüz ilk oyunculuk deneyimiyle izleyicilerden tam not alan Hayat Van Eck ise, Uluslararası Yarışma Jüri Başkanı ünlü senarist Guillermo Arriaga tarafından sahneye davet edilerek özel bir teşekkür aldı, ardından ulusal yarışma jürisi tarafından Umut Veren Genç Erkek Oyuncu ödülüne lâyık görüldü. Genç oyuncu Hayat Van Eck “Aldığım ödül ve Guillermo Arriaga özel teşekkürü ile unutulmaz bir gece yaşadım.” dedi.

28 Eylül Perşembe akşamı gerçekleşen Türkiye prömiyerinde basının ve festival takipçilerinin yoğun ilgi gösterdiği ‘DAHA’nın festival yolculuğu önümüzdeki günlerde Güney Kore’de Pusan, Hindistan’da Mumbai, Brezilya’da Sao Paulo film festivalleriyle devam edecek.

Ay Yapım'ın yapımcılığını yaptığı Ahmet Mümtaz Taylan, Hayat Van Eck, Tuba Büyüküstün, Uğur Aslan, Turgut Tunçalp, Tankut Yıldız, Kaan Uluca, Lara Aysal, Onur Akgülgil ve Pervin Bağdat’ın başrollerini paylaştığı Daha isimli film projesi bir baba oğul hikayesini ele alıyor. Hakan Günday'ın sinemaya uyarlanan eseri ‘DAHA’ proje aşamasında Saraybosna Film Festivali Cinelink, İstanbul Film Festivali Köprüde Buluşmalar ve Antalya Film Forum’a katılmıştı. Filmin yönetmen koltuğunda genç yönetmen Onur Saylak oturuyor.

DAHA FİLM FRAGMANI

Merakla beklenen ve festivallerde ödülleri bir bir toplayan Daha filminin fragmanını buradan izleyebilirsiniz.

DAHA FİLMİ KONUSU

14 yaşındaki Gaza, yaşadığı küçük sahil kasabasından ayrılarak büyük şehirde liseyi okumayı hayal ederken, babasının onu insan kaçakçılığı şebekesinin bir parçası haline getirmesiyle suçla tanışır. Gaza’nın ergenliği, babasının baskıcı karakteri ve sürekli gözlemlediği göçmenlerle geçmeye başlar. Gaza, babası gibi şiddet ve baskı üzerine bir hayat mı kuracaktır yoksa o da bir göçmen mi olacaktır?

DAHA FİLMİ OYUNCU KADROSU

onur_saylak

Onur Saylak
Aslen Ankaralı olan Arif Onur Saylak, 12 Mayıs 1977 yılında doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü’nde eğitim gördü. Üniversiteden ayrılarak şansını tamamen farklı bir alan olan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde denedi. Üniversite yıllarında tiyatro kulübüne katılan Onur Saylak, amatör tiyatro oyunlarında yer aldı. Bundan sonra hayatının geri kalanını aktör olarak sürdürmeye karar verdi ve Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nü kazandı. Bilkent Üniversitesi’nde eğitim gördüğü süre boyunca Ankara Devlet Tiyatrolarında Getto ve Üç Kuruşluk Opera oyunlarında, ve Bilkent Tiyatrosunda Nazım Hikmet’in Her Şeye Rağmen adlı oyunu da dahil birkaç tiyatro oyununda yer aldı.

Pek çok dizi projesinde yer alan Onur Saylak, Kod Adı dizisiyle izleyici kitlesini genişletti. Ayrıca TED Koleji’nde tiyatro yönetmeni olarak da çalıştı. Sesinin şarkı söylemeye uygun olmasından dolayı üniversite korosunda yer aldı ve müzikal tiyatro ile ilgilendi (Biedermann ve Kundakçılar). Bazı tiyatro oyunları için şarkı sözleri yazdı. TRT 2 televizyonunda Hadi Gidelim (2003) isimli 13 bölümlük bir gençlik programı sundu. Farklı sanat dallarında kendisini gösteren Onur Saylak, sinema dünyasına ise 6 Haziran 2008 tarihinde 15. Altın Koza Film Festivali kapsamında ilk kez gösterime giren ve aynı zamanda en iyi film ödülünü kazanan Sonbahar adlı sinema filmiyle adım attı. Daha sonra Güz Sancısı filminde de rol aldı 2009 yılında ise Yılmaz Güney Özel Ödülü alan Nesli Çölgeçen'in yönettiği Denizden Gelen filminde başrolde oynadı. 28 Temmuz 2011 tarihinde Fransa’nın Başkenti Paris’de kendisi gibi oyuncu olan Tuba Büyüküstün ile evlendi. 5 Haziran 2017’de Tuba Büyüküstün’den boşanan Onur Saylak’ın bu evlilikten ikiz kızları var.

ahmet_mumtaz

Ahmet Mümtaz Taylan
Ahmet Mümtaz Taylan, 12 Eylül 1965 tarihinde Ankara'da doğmuştur.
Ankara Gazi Üniversitesi İktisat Bölümünü bitirdi. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü Oyunculuk Tiyatro Bölümü'nden 1989 yılında mezun oldu.

1989-93 yılları arasında Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda, 1993 - 1994 tiyatro sezonunda Almanya'da Theater an Der Ruhr'da Roberto Ciulli ile birlikte çalıştı. 1994 yılından başlayarak bir çok projede ustası Yücel Erten ile çalıştı.
Devlet Tiyatrolarında 18 yıl süreyle; oyuncu, yönetmen, sanat yönetmeni, genel müdür danışmanı ve kurucu üyesi olduğu Devlet Tiyatroları Sanatçıları Derneği DETİS'de çeşitli dönemlerde Genel Sekreter, Genel Başkan görevlerini üstlendi. 2006 yılında Devlet Tiyatrolarından istifa ederek ayrıldı.

Ankara Üniversitesi Dil-Tarih ve Coğrafya Fakültesi (DTCF) Tiyatro Bölümü ve TRT Çocuk Tiyatrosu'nda eğitmenlik yaptı. Birçok kültür-sanat dergisi ve internet sitelerinde yazıları yayınlanmaktadır.

Ahmet Mümtaz Taylan, 2007 yılında yine kendisi gibi oyuncu olan Ayçin İnci ile evlendi. 21 Mart 2012 tarihinde boşandı.

2016 yılında Kanal D'de yayınlanan ve senaryosunu Mahinur Ergun'un yazdığı, yönetmenliğini Cem Karcı'nın yaptığı ve başrollerinde Birkan Sokullu, Tayanç Ayaydın, Burcu Biricik, Ecem Özkaya, Seray Gözler Yeniay, Ahmet Mümtaz Taylan'ın oynadığı "Hayat Şarkısı" adlı dizinin müziklerini Mithat Can Özer, Çağlar Haznedaroğlu ve Uğur Akyürek yaptı.

erkan_avcA
Erkan Avcı
1984 yılında Diyarbakır’da doğmuştur.
Eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi’nde tamamlamıştır.
2006 yılında Köprü dizisi ile oyunculuğa ilk adımı atmıştır.
Ayrılık, Kurtlar Vadisi Pusu, Sakarya Fırat ve Karadayı dizilerinde rol almıştır.
Star Tv ekranlarında yayınlanan Cesur ve Güzel dizisinin kadrosunda yer almaktadır ve Korhan karakterini canlandırmaktadır.

selim_bayraktar
Selim Bayraktar
"Muhteşem Yüzyıl” dizisinde Sümbül Ağa rolüyle tanındı.

Selim Bayraktar, 17 Haziran 1975 tarihinde Irak, Kerkük‘de doğmuştur. Bir petrol şirketinde çalışmak için Irak’a giden Köyceğiz’li bir baba ile Kerkük’lü Türkmen annenin oğludur. Bir ablası vardır. İlkokulu Kerkük’de okudu. Okuduğu okulu ziyaret eden Saddam Hüseyin tarafından Cumhuriyet Muhafızı askerleri olması için Selim’i de seçince; olmamak için kurşuna dizilmeyi göze alarak ailesiyle Türkiye’ye kaçtı. 12 yaşındayken 17 ağustos 1987 tarihinde Türkiye’ye geldi. Dört yıl Eskişehir‘de yaşadı. Ortaokulu Eskişehir’de tamamladı.

Sonra Eskişehir soğuk geldiğinden daha sıcak bir yer olan Antalya‘ya taşındılar. Lise eğitimini Antalya’ da tamamladı. Lisede okurken Tiyatro atölyesinde kurslara katıldı. Sonra Ankara Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünü kazandı ve 2000 yılında mezun olduktan sonra Antalya’da yaşamaya başladı.

Mezun olduğunda hemen ataması yapılamadığından bir yıl “Paris Sirki” adlı sirkte palyaço olarak çalıştı. Yurtdışı turnelerinde bulundu. Balkanski kardeşlerle sirk akrobasisi ve illüzyon çalışmaları yaptı ve birçok turnede bulundu. Askerlik vakti gelince sirkten ayrılıp askerliğini yaptı.

Sonra Devlet Tiyatrosu sınav açtı, girdi ve Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nda çalışmaya başladı.

2007 yılında Diyarbakır Devlet tiyatrosundan Antalya Devlet Tiyatrosuna atandı.

Selim Bayraktar, 2005 yılından beri Devlet Senfoni Orkestrası’nda müzisyen Bihter hanım ile evlidir ve Antalya’da Comport Palace Rezidans’ta aldığı dairesinde yaşamaktadır.

Selim Bayraktar, 2013 yılında “Romantik Komedi2: Bekarlığa Veda” filminde; Cemal Hünal, Sedef Avcı, Sinem Kobal, Burcu Kara, Gürgen Öz ve Engin Altan Düzyatan‘dan oluşan oyuncu kadrosuna falcı rolü ile dahil oldu.

Oynadığı Tiyatro Oyunları:
– Othello
– Bay Kolpert
– Kadeş Gelini
– Ana
– Sırça Kümes

– Cıbıl Kurt (Yönetmen)

Filmleri ve Dizileri:
2007 – Köprü
2009 – Büyük Oyun
2009 – Bir Bulut Olsam
2011-2014 – Muhteşem Yüzyıl
2013 – Romantik Komedi2: Bekarlığa Veda

pervin_baAdat
Pervin Bağdat

Pervin Bağdat doğum tarihi 12 Eylül 1981'dir. İstanbul ilinde dünyaya gelen Pervin Bağdat bu ilde yaşam sürmeye devam ediyor. Bilkent Üniversitesi sahne ve gösteri sanatları tiyatro oyunculuk bölümünden mezun olduktan sonra seyirci karşısına ilk olarak Bizim Evin Halleri dizisinde rol alarak çıkmıştır. Kendisi bu dizide sizlerinde bildiği gibi Kamuran karakterini canlandırmıştı. Pervin Bağdat günümüzde ise Ağlayan Dans dizisinde rol almaktadır.

selen_AztArk
Selen Öztürk
Selen Öztürk, 23 Temmuz 1980 tarihinde İzmir'de doğmuştur. Annesi Kıbrıs'lı, babası Uşak'lıdır.
Ankara, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı'ndan 2004 yılında mezun oldu. Okul bittikten sonra İstanbul'a taşındı ve sırası ile Tiyatro Kedi Tiyatro Oyun evi Oyun Atölyesi gibi Tiyatrolarda çalıştı. Piyano ve Gitar çalmasını bilen Selen Öztürk, tiyatro çalışmalarının dışında Sinema ve dizilerde oynadı ve seslendirme çalışmaları yaptı. Oyun Atölyesi'nde "7 Şekspir Müzikali" oyununda rol aldı.
Selen Öztürk, 2011 - 2014 yılları arasında yayınlanan Muhteşem Yüzyıl adlı tarihi dizide Kanuni Sultan Süleyman'ın ilk eşi Gülfem Hatun karakterini canlandırmıştır. Yönetmenliğini Taylan Biraderler'in yaptığı, yapımcılığını Timur Savcı'nın üstlendiği, senaryosunu Meral Okay ve Meral Okay'ın ölümünden sonra Yılmaz Şahin'in yaptığı "Muhteşem Yüzyıl" dizisinde; Halit Ergenç, Meryem Uzerli, Vahide Gördüm, Nebahat Çehre, Okan Yalabık, Burak Özçivit, Ozan Güven, Mehmet Günsür, Nur Fettahoğlu, Selma Ergeç, Pelin Karahan, Merve Boluğur, Engin Öztürk, Aras Bulut İynemli, Berrak Tüzünataç, Deniz Çakır, Meltem Cumbul, Sarp Akkaya gibi oyuncular rol almıştır.

Selen Öztürk, 2014 yılında yayınlanmaya başlayan ve başrollerinde; Mete Horozoğlu, Ayça Bingöl, Ekin Koç ve İlker Kızmaz olan "Benim Adım Gültepe" dizisinde Meziyet karakterini canlandırmıştır.

Selen Öztürk, 2014 yılında Halil Sezai'nin yapımcılığını üstlendiği "Çilek" adlı filmde Azra Akın, İlker Aksum, Halil Sezai, Bülent Şakrak ile beraber başrol oynadı.

2015 yılının Ekim ayında yayınlanmaya başlayan "Hatırla Gönül" adlı dizide Selen Öztürk, Engin Öztürk, Onur Saylak ve Gökçe Bahadır birlikte rol aldı.

Filmleri ve Dizileri:
2015 - Hatırla Gönül (TV Dizisi)
2015 - Serçe Sarayı (aliye) (TV Dizisi)
2015 Yenilmezler: Ultron Çağı (Türkçe Seslendirme) (Sinema Filmi)
2014 - Çilek (Sinema Filmi)
2014 - Benim Adım Gültepe (TV Dizisi)
2011 - İlk Yenilmez: Kaptan Amerika (Türkçe Seslendirme) (Sinema Filmi)
2011 - Vikingler Efsanesi: Thor (Türkçe Seslendirme) (Sinema Filmi)
2011 - Sucker Punch (Türkçe Seslendirme) (Sinema Filmi) 2011
2011 - 2013 - Muhteşem Yüzyıl (TV Dizisi)
2009 - Sonsuz (Hemşire Ayten) (Sinema Filmi)
2009 - Hannah Montana: The Movie (Türkçe Seslendirme) (Sinema Filmi)
2009 - Cennetimden Bakarken (Türkçe Seslendirme) (Sinema Filmi)
2008 - Vol. İ (Türkçe Seslendirme) (Sinema Filmi)
2008 - Kara Şövalye (Türkçe Seslendirme) (Sinema Filmi)
2008 - Gezgin Pantolon Kardeşliği 2 (America Ferrera Seslendirmesi) (Sinema Filmi)
2008 - Bir Varmış Bir Yokmuş (Sema) (TV Dizisi)
2008 - Beverly Hills Çuvava (Türkçe Seslendirme) (Sinema Filmi)
2007 - Sihirli Oyuncakçı (Türkçe Seslendirme) (Sinema Filmi)
2007 - Kukla (Kısa Film)
2007 - Kara Yılan (Asiye) (TV Dizisi)
2006 - Şarkılar Susmasın (TV Dizisi)
2006 - Bilek Kesenler: Bir Aşk Hikayei (Leslie Bibb Seslendirmesi) (Sinema Filmi)
2005 - Tehlikeli Masumiyet (Camilla Belle Seslendirmesi) (Sinema Filmi)
2005 - Just Friends (Amy Smart Seslendirmesi) (Sinema Filmi)
2005 - Günah Şehri (Brittany Murphy Seslendirmesi) (Sinema Filmi)
2005 - Aşk ve Gurur (Türkçe Seslendirme) (Sinema Filmi)
2004 - Bobby Long'a Bir Aşk Şarkısı (Scharlett Johansson Seslendirmesi) (Sinema Filmi)
2004 - Bir Dilim Suç (Sally Hawkins Seslendirmesi) (Sinema Filmi)
2002 - Telefon Kulübesi (Katie Holmes Seslendirmesi) (Sinema Filmi)
2002 - Aşkları Ege' de Kaldı (Sinema Filmi)
1995 - Yüreğinin Sesi (Türkçe Seslendirme) (Sinema Filmi)
1995 - Yeraltı (Türkçe Seslendirme) (Sinema Filmi)
1994 - Sevginin Gücü (Natalie Portman Seslendirmesi) (Sinema Filmi)
1988 - Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği (Juliette Binoche Seslendirmesi) (Sinema Filmi)

DAHA filmi büyük umutlarla geliyor! ile ilgili etiketler daha daha filminin konusu nedir oyuncu kadrosu fragman
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.