"Daha bulaşıcı, daha öldürücü, aşı işe yaramayabilir"

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'ten, koronavirüs mutasyonları ve aşı hakkında korkutan bir açıklama geldi. Aşının gelişmekte olan ülkelere gecikmesi halinde koronavirüsün yeniden mutasyon geçirerek, daha bulaşıcı ve ölümcül olabileceğini, mevcut aşının da bu nedenle işe yaramayabileceği uyarısı yaptı.

Dünya Ekonomik Forumu (WEF) "2021 Davos Gündemi" Toplantısı'na video konferansla katılan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, küresel ekonominin canlanmasının tek yolunun Kovid-19 aşısının dünyanın her yerine en hızlı şekilde ulaştırılmasıyla mümkün olacağını ifade etti.

"Gelişmiş ülkeler kendi vatandaşlarını aşılayıp, gelişmekte olan ülkeleri ihmal ederek güvende olacaklarını düşünüyorsa yanılıyor." ifadesini kullanan Guterres, "Virüsü daha bulaşıcı ve öldürücü hale getirerek mevcut aşıları işe yaramaz kılacak gerçek bir mutasyon tehlikesi var." diye konuştu.

Aşı tedariki ve dağıtımının eşit olmadığına işeret eden Guterres, Kovid-19 aşı üretim kapasitesinin tüm dünyada artırılması gerektiğinin de altını çizdi.

"Daha bulaşıcı, daha öldürücü, aşı işe yaramayabilir" ile ilgili etiketler Birleşmiş Milletler Antonio Guterres aşı
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.