Dağlarda yetişen kuşburnu, pandemide en çok ilgi gören ürünlerden oldu

Dağlarda yetişip toplaması zahmetli toplanan ve kış mevsiminde çay ve marmelat olarak tüketilen kuşburnu, pandemi sürecinde en fazla rağbet gören gıdalar arasında yer buldu.

Türkiye'nin birçok dağ kesiminde yetişen ve içerdiği bol C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendiren kuşburnu bitkisi pandemi döneminde yoğun ilgi görüyor. Daha çok vatandaşlar tarafından kış mevsiminde bağışıklık sisteminin güçlenmesi için bitkisel çaylar başta olmak üzere marmelat ve reçel yapımında değerlendirilen kuşburnu, semt pazarlarında kilosu 50 TL’den satışa çıkıyor.

Denizli’de yaşayıp dağdan topladığı bitkileri pazarda satarak gelir elde eden Mehmet Cambaz, pandemi koşulları ve havaların soğuk olmasıyla birlikte vatandaşların doğada yetişen bitki ürünlerine ilgi gösterdiğini aktardı. Cambaz, “Kuşburnunda mükemmel bir C vitamini bulunuyor. Kuşburnun 9-10 farklı çeşit insan vücuduna faydası var. Kuşburnu hem çay hem de reçeli yapılıyor.” ifadelerini kullandı.

AĞACINI KESENLER VAR

Cambaz, birçok vatandaşın bilinçsizce, kötü görüntü yarattığı ve faydasız olduğunu düşündüğü için kuşburnu ağaclarını söylerken konuya ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

Yabani ağaç diye herkes kesiyor. Bunlar yanlış daima yetiştirilmesi gerekiyor. Mide bulantısı, kusma, kalbi güçlendirir ve kabızlığı gideriyor. Birçok faydası bulunuyor, anlatmakla bitmiyor. Herkes kuşburnu arıyor.

Kuşburnunu toplamak çok zahmetli. Yaz ve kış talep görüyor. Artık son mevsimi kuşburnun zamanı bitiyor. Kuşburnun fiyatı mevsimine göre değişiyor. Ben dağdan dikenlerin içerisinde 2-3 güne topluyorum. Ancak emeğimin azda olsa fiyatını çıkarıyor. Kuşburnu toplarken hem yiyorum hem de elimi dikenler yırtıyor. Biz pazarda 50 TL’ye, aktarlar ise 100 TL’ye satıyor.

Dağlarda yetişen kuşburnu, pandemide en çok ilgi gören ürünlerden oldu ile ilgili etiketler Denizli kuşburnu

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.