DAEŞ'ten korkunç infaz! 40 militanını idam etti

DAEŞ terör örgütü Salahaddin ve Kerkük çatışmalarında başarısız olan veya firar eden 40 militanını idam etti...

Irak'ta, terör örgütü DAEŞ'ın, Irak güvenlik güçleriyle çatışmalardan kaçtıkları gerekçesiyle 40 militanını infaz ettiği bildirildi.

Kerkük kentine bağlı Havice ilçe Kaymakamı Sebhan el-Cubburi, yaptığı açıklamada, ''Havice ilçesindeki terör örgütü DAEŞ, özellikle Salahaddin ve Kerkük çatışmalarında başarılı olmayan ve firar eden tutuklu 40 militanını idam etti." dedi.

Cubburi, söz konusu militanların Iraklı ve yabancı uyruklu Araplardan oluştuğunu belirtti.

DAEŞ HAPİSHANELERİ BOŞALTIYOR

Irak güçlerince yürütülen Musul operasyonlarının başarılı olmasından dolayı kontrol alanı daralmaya başlayan DAEŞ'ın hapishanelerini boşaltmaya başladığını belirten Cubburi, şunları söyledi:

"Irak'ta her geçen gün toprak kaybeden terör örgütü DAEŞ, başarılı olan Musul operasyonlarından sonra elinde tuttuğu Havice ilçesindeki hapishaneleri tutukluların isyan çıkarmalarını ya da firar etmelerini önlemek için idamlara başvurarak boşaltmaya başladı.''

Terör örgütü DAEŞ, Irak'ın Kerkük kentine bağlı Havice ilçesini yaklaşık 3 yıldır elinde tutuyor.

DAEŞ'ten korkunç infaz! 40 militanını idam etti ile ilgili etiketler DAEŞ infaz kerkük
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.